Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Augusztus 18. 09:41, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Rövid és maratoni túrák, extrém versenyek a balatonfüredi biciklifesztiválon

Rövid és maratoni túrák, extrém versenyek a balatonfüredi biciklifesztiválon

Rövid- és középtávú túra, országúti maratoni és extrém versenyszámok is lesznek a Balaton Bike Fest kerékpáros versenyen, amelyet augusztus 23-25. között rendeznek meg a balatonfüredi Bringaparkban.

Lehetőség lesz nevezni a 20 kilométeres Hotel Marina Tihany-túrára, a hosszabb távot kedvelőknek pedig a 40 kilométer hosszú Balaton-felvidék túrára. Aki kipróbálná az országúti kerékpárversenyt, annak a 105 kilométeres Balaton-felvidéki Maratont ajánlják a szervezők, vagy a még nagyobb kihívást jelentő 204 kilométeres I. Balaton-kerülést augusztus 24-én, amely a tó körüli kerékpárúton vezet végig - adták hírül közleményben a szervezők.
Különleges, extrém versenyek közül a Monster Dirt Jump Contest során óriási, épített ugratókon repkednek majd a legjobbak, a G-Híd Triál versenyszámban akadályokon kell átugratniuk a versenyzőknek kerékpárjaikkal, a Next Consulting Pump Track megmérettetésen pedig egy hullámosra épített földpályán, úgynevezett pumpapályán száguldanak majd a bringások.
A belvárosi sétányon korzózók sem maradnak látványosság nélkül: szombat délután a Balaton-part mellett húzódó Zákonyi Ferenc sétányon száguld majd a Fa Men Országúti Kritériumverseny mezőnye.
A résztvevők a futamok ideje alatt frissítőpontokat, szervizállomásokat, mozgó szervizautókat és orvosi ügyelet vehetnek igénybe, rajtszámukkal pedig részt vesznek a napi tombolasorsolásokon, ahol szállásutalványokat és értékes kerékpáros ajándékokat nyerhetnek.

A részletes programról és a nevezés feltételeiről a program honlapján (http://www.balatonbikefest.com/) lehet tájékozódni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: