Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 08. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Rossz szokások, melyektől csúnyábbak leszünk

Rossz szokások, melyektől csúnyábbak leszünk

Így tesszük tönkre a bőrünket.

Azzal tisztában vagyunk, hogy az egészséges táplálkozás, a sok folyadék, a dohányzás mellőzése és a megfelelő fényvédelem hozzájárul ahhoz, hogy sokáig szépek maradhassunk. Vannak azonban olyan hétköznapi szokásaink, melyek lassan tönkreteszik a bőrünket.

Hunyorgás
Akár a napfény miatt, akár azért, mert nem megfelelő a szemüvegünk vagy a kontaktlencsénk, ha hunyorgunk, erőltetjük a szemünket, akkor gyorsabban alakulnak ki szarkalábak a szemünk körül. Évente érdemes ellenőriztetni, hogy megfelelő-e a szemüvegünk, és a napszemüveget se csak nyáron vegyük elő!

Túl sok klór

Ha valaki szívesen úszik, akkor a víz fertőtlenítésére használt klór még alapos öblítés után is a bőrön maradhat és károsíthatja azt, sőt kölcsönhatásba is léphet egyes bőrápoló szerekkel, helyi alkalmazású gyógyszerekkel vagy arctisztítókkal is. Igyekezzünk minél alaposabban megtisztítani a bőrünket a klórtól, használjunk bőségesen tusfürdőt vagy szappant!

Állandó telefonálás
Ha valakinek sok pattanása, mitesszere van az állán vagy az arcán, az könnyen lehet a rengeteg telefonálástól. A telefonokon rengeteg kórokozó telepedhet meg, melyek a bőrre kerülve könnyen gyulladásokat okozhatnak az arra hajlamosaknál. Rendszeresen töröljük át a telefonunkat fertőtlenítő kendővel!

Koszos szemüvegek
A legtöbben csak a szemüveg, napszemüveg lencséjét tiszítjuk meg, pedig a szárakon, illetve az orrunkkal illeszkedő részen is megtelepedhetnek a kórokozók, az elhalt hámsejtek, az izzadtság. Ez könnyen irritációt okozhat az érzékenyebb bőrűeknél, de pattanások is megjelenhetnek azon a területen, ahol a szemüveg a bőrünkhöz ér.

Szennyes párnahuzat
A párnahuzatunkon nemcsak az izzadtság, az elhalt hámsejtek, hajszálak, krém- és hajformázó-maradványok gyűlhetnek össze, hanem például pollenek is. Egy idő után ez a sok szennyeződés gyulladásokat, irritációt okozhat az arcbőrön - ráadásul meglehetősen hosszú időt töltünk a párnára hajtott fejjel! Ideális esetben legalább kéthetente cseréljük az ágyneműt, de ha nagyon érzékeny a bőrünk vagy éppen allergiásak vagyunk, akkor gyakrabban is érdemes.

Gyakori arcradírozás
Ha túl sokat radírozzuk az arcunkat, azzal egyrészt felsérthetjük a hámréteget, másrészt nemcsak a szennyeződéseket távolítjuk el, hanem a bőr védelméért és hidratáltságáért felelős természetes olajokat is. Ez pedig száríthatja, károsíthatja a bőrt, így pedig az öregedési folyamatok is felgyorsulhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.