Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2017. Szeptember 17. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Ropogós sült krumpli

Ropogós sült krumpli

Felesleges zsiradék nélkül? Így készül...

A vasárnapi rántott hús mellé, vagy csak esti csemege gyanánt is sokan imádjuk a sült krumplit. Ha olajsütőnk is van, még viszonylag hamar el is készül. Mondjuk, mivel olajban sütjük, így nem kifejezetten tartozik a diétás ételek közé. Akkor inkább mondjunk is le róla…?

Szerencsére, néhány ügyes trükknek köszönhetően nem kell sem az olajsütőt, sem egy serpenyőt, sem semmilyen zsiradékot használnunk ahhoz, hogy finom, ropogós sült krumplit készíthessünk! Elég a sütőt beizzítanunk hozzá! Hogy az nem megoldás, mert kiszárad, esetleg elég, vagy éppen nem lesz elég ropogós a burgonyánk? Szerencsére, erre is van megoldás! Íme, így készül a „piriburi”, olaj nélkül, ropogósan, a sütőben!

Ropogós sült krumpli olaj nélkül!

  • Először is végy egy nagy edényt és tegyél bele egy kis vizet! Szórj bele egy nagy csipet sót és keverd az egészet addig, amíg a só el nem olvad!
  • A krumplit hámozd meg, majd szeld fel hasábokra. Vagy ha fagyasztott, zacskós verziót készítesz, akkor meg egyszerűen öntsd ki a már előre felszelt burgonyát. Ha megvan, végy egy kenőecsetet és kend át a hasábokat a sós vízzel. Ha van hozzá eszközöd, egy szóróflakon segítségével be is fújhatod a hasábokat!
  • Ha kész, mehet az egész egy tepsibe, majd az előremelegített sütőbe, és süsd készre! Ha elkészült, arra ügyelj, hogy újra már ne vagy csak óvatosan sózd – lehet, a sós víz elég lesz rá!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 15. 11:25, szombat | Helyi

Kihirdették a Virágos Magyarország verseny idei győzteseit

A legszebb kertek kategóriában Pest megye, Budapest, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megye volt a legaktívabb.

2020. Augusztus 15. 11:11, szombat | Helyi

Birtokba vették a motorosok a Parkerdőt

Ezúttal nem a Nemzetközi Oldalkocsis Motoros Találkozó résztvevői népesítik be a Parkerdőt augusztus 14-15-én, hanem a Predator találkozóra összegyűlt kétkerekű dübörgő masinák szerelmesei.

2020. Augusztus 14. 17:05, péntek | Helyi

Ünnepi nyitvatartás a félegyházi parkfürdőben

A Félegyházi Termál Parkfürdő az augusztus 20-i ünnep miatt az alábbi nyitvatartással várja kedves Vendégeit.

2020. Augusztus 14. 10:13, péntek | Helyi

Megújul a petőfiszállási Polgármesteri Hivatal

Petőfiszállás Község Képviselő-testülete tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2020. augusztus 14-én megrendezésre kerülő felújított Polgármesteri Hivatal átadási ünnepségére!