Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 17. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Ropogós sült krumpli

Ropogós sült krumpli

Felesleges zsiradék nélkül? Így készül...

A vasárnapi rántott hús mellé, vagy csak esti csemege gyanánt is sokan imádjuk a sült krumplit. Ha olajsütőnk is van, még viszonylag hamar el is készül. Mondjuk, mivel olajban sütjük, így nem kifejezetten tartozik a diétás ételek közé. Akkor inkább mondjunk is le róla…?

Szerencsére, néhány ügyes trükknek köszönhetően nem kell sem az olajsütőt, sem egy serpenyőt, sem semmilyen zsiradékot használnunk ahhoz, hogy finom, ropogós sült krumplit készíthessünk! Elég a sütőt beizzítanunk hozzá! Hogy az nem megoldás, mert kiszárad, esetleg elég, vagy éppen nem lesz elég ropogós a burgonyánk? Szerencsére, erre is van megoldás! Íme, így készül a „piriburi”, olaj nélkül, ropogósan, a sütőben!

Ropogós sült krumpli olaj nélkül!

  • Először is végy egy nagy edényt és tegyél bele egy kis vizet! Szórj bele egy nagy csipet sót és keverd az egészet addig, amíg a só el nem olvad!
  • A krumplit hámozd meg, majd szeld fel hasábokra. Vagy ha fagyasztott, zacskós verziót készítesz, akkor meg egyszerűen öntsd ki a már előre felszelt burgonyát. Ha megvan, végy egy kenőecsetet és kend át a hasábokat a sós vízzel. Ha van hozzá eszközöd, egy szóróflakon segítségével be is fújhatod a hasábokat!
  • Ha kész, mehet az egész egy tepsibe, majd az előremelegített sütőbe, és süsd készre! Ha elkészült, arra ügyelj, hogy újra már ne vagy csak óvatosan sózd – lehet, a sós víz elég lesz rá!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.