Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2017. Szeptember 17. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Ropogós sült krumpli

Ropogós sült krumpli

Felesleges zsiradék nélkül? Így készül...

A vasárnapi rántott hús mellé, vagy csak esti csemege gyanánt is sokan imádjuk a sült krumplit. Ha olajsütőnk is van, még viszonylag hamar el is készül. Mondjuk, mivel olajban sütjük, így nem kifejezetten tartozik a diétás ételek közé. Akkor inkább mondjunk is le róla…?

Szerencsére, néhány ügyes trükknek köszönhetően nem kell sem az olajsütőt, sem egy serpenyőt, sem semmilyen zsiradékot használnunk ahhoz, hogy finom, ropogós sült krumplit készíthessünk! Elég a sütőt beizzítanunk hozzá! Hogy az nem megoldás, mert kiszárad, esetleg elég, vagy éppen nem lesz elég ropogós a burgonyánk? Szerencsére, erre is van megoldás! Íme, így készül a „piriburi”, olaj nélkül, ropogósan, a sütőben!

Ropogós sült krumpli olaj nélkül!

  • Először is végy egy nagy edényt és tegyél bele egy kis vizet! Szórj bele egy nagy csipet sót és keverd az egészet addig, amíg a só el nem olvad!
  • A krumplit hámozd meg, majd szeld fel hasábokra. Vagy ha fagyasztott, zacskós verziót készítesz, akkor meg egyszerűen öntsd ki a már előre felszelt burgonyát. Ha megvan, végy egy kenőecsetet és kend át a hasábokat a sós vízzel. Ha van hozzá eszközöd, egy szóróflakon segítségével be is fújhatod a hasábokat!
  • Ha kész, mehet az egész egy tepsibe, majd az előremelegített sütőbe, és süsd készre! Ha elkészült, arra ügyelj, hogy újra már ne vagy csak óvatosan sózd – lehet, a sós víz elég lesz rá!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 13:31, hétfő | Helyi

Csontritkulás szűrés az Egészségközpontban

A kiskunfélegyházi Egészségközpont tájékoztatja a Lakosságot, hogy 2020. január 20. - 2020. január 24. között csontritkulás szűrésen vehetnek részt.

2020. Január 20. 09:36, hétfő | Helyi

A zúzmara és a megfagyott csapadék okoz károkat

A ködös, egész nap fagyos időben helyenként több centiméter vastag zúzmara és jég fedte be a vezetékeket.

2020. Január 20. 09:31, hétfő | Helyi

Csak akkor terjeszkedhet az e-roller hálózat, ha eldöntik milyen járműnek számít

Az elektromos rollerek szabályozásának rendezéséig nem kezd eszközparkjának bővítésébe az elektromos rollerek kölcsönzésével foglalkozó Lime.

2020. Január 19. 10:00, vasárnap | Helyi

A titok: bízz az álmaidban!

A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Középiskola január 17-én tartotta Szalagavató Ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.