Városlista
2020. április 10, péntek - Zsolt

Hírek

2020. Február 13. 19:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Romantikus délutáni találkozót tartottak a nyugdíjas klub tagjai

Romantikus délutáni találkozót tartottak a nyugdíjas klub tagjai

A Házasság hete programsorozathoz kapcsolódóan február 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban romantikus délutáni összejövetelt tartottak a nyugdíjas klubok tagjai.

A házasság hete rendezvénysorozatot minden év februárjában tartják, felhívva ezzel a figyelmet a házasság fontosságára. A kezdeményezés 1996-ban indult útjára az Egyesült Királyságban, majd Magyarországont is meghódította a program. 2008-tól minden évben megrendezik civil szervezetek és keresztény egyházak együttműködésével, számos település és közösség részvételével. A mozgalom célja, hogy megismertesse az emberekkel azokat a hagyományos értékeket, amelyek örömtelivé és sikeressé és tehetik a házasságot, ami az egész társadalom számára is előnyös, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek és a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek mondta el Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató a rendezvény nyitányaként.

A délután folyamán a nyugdíjas klub tagjai számos szépirodalmi művet, verset, prózát adtak elő, melyek mind-mind a szerelemről, szeretetről, párkapcsolatról szóltak.

Előadásaikért cserébe romantikus idézetekkel tarkított könyvjelzőket és pici csokoládé szívecskéket vihettek haza.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 10. 11:28, péntek | Helyi

Már a dohányboltok is bezárnak 15 órakor

Rövidül a dohányboltok nyitvatartása. 15 órakor be kell zárniuk a trafikoknak.

2020. Április 10. 11:25, péntek | Helyi

A biztonságos sonkafőzés lépései

Az ünnep közeledtével részletes útmutatót készített a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tökéletes húsvéti sonka elkészítéséhez, belefoglalva a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket is.

2020. Április 10. 11:19, péntek | Helyi

Áder János: Életet mentünk, ha húsvétkor is betartjuk a korlátozásokat, ha türelmesek vagyunk

Húsvét ünnepén évek, évtizedek, nemzedékek óta éljük át ugyanazt a misztériumot.

2020. Április 10. 09:32, péntek | Helyi

Lezárják a Tőserdőt húsvét hétvégéjére

2020. április 10-én 12:00 órától 2020. április 13-án 24:00 óráig a tőserdei Holt –Tisza part lezárásáról intézkedem - írja Lakitelek weboldalán a település polgármestere, Madari Róbert.