Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2013. December 05. 09:15, csütörtök | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Rockenbauer Pál félegyházi követői

Rockenbauer Pál félegyházi követői

Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte a Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál Gyalogtúra Szakosztályának „Talpasok” csoportja.

Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte a Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál Gyalogtúra Szakosztályának „Talpasok” csoportja. Az ünnepség november 29-én a Platán iskola Pihenőparkjában Rockenbauer Pál emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött. A megemlékezésen részt vett Meizl Ferenc az iskola nyugalmazott igazgatója (az emléktábla állításának ötletgazdája), Bozó Lajos a sportegyesület elnöke, a túravezetők (Kristóf Klára, Kovács Ferenc) de – a csípős hideg és kellemetlen szél ellenére – szép számmal megjelentek a túratársak is.

Az elnöki köszöntő után az ünnepi beszédet Kovács Ferenc túravezető mondta el, beleszőve Rockenbauer Pál barátjának és közvetlen munkatársának a „Kerekek és lépések” c. televíziós sorozat szerkesztő-rendezőjeként is ismert Gyenes Károlynak sorait, aki levélben fogalmazta meg a túratársakhoz címzett szívmelengető gondolatait.
A program a Szakmaközi Művelődési Házban barátságos hangulatban, filmvetítéssel, korabeli fényképek nézegetésével, a 30 év rövid összefoglalójával folytatódott, majd egy hagyományos batyusbállal fejeződött be.
Míg peregtek a túrákon készült felvételek képsorai, Kovács Ferenc elmondta, hogy a Talpasok csoportja 1983. november 25-én alakult meg 48 fővel. Azóta ez a létszám háromszorosára emelkedett. Bár sorra alakultak és szűntek meg a különböző egyesületek, szakosztályok és csoportok, a „Talpasok” – a gazdasági nehézségek, a politikai változások, a bázisszervek és ezzel együtt az anyagi támogatás megszűnése ellenére is – talpon maradtak, sőt még erősödtek is. Köszönhető ez bizonyára a tagság egymáshoz való viszonyának, de a természethez való kötődésének is.
Az összefoglalóból azt is megtudhattuk, hogy a Dél-Dunántúli Kéktúra Óbánya felé vezető szakaszán, egy elhunyt orvos-turista tiszteletére állított emlékkereszten az alábbi idézet olvasható:„Medicus kurat, natura sanat” (Az orvos kezel, a természet gyógyít). Körültekintve a teremben, látva az emlékektől, az élmények újra átélésétől csillogó szempárokat, nem kétséges, hogy hisznek is e gondolatban. Örülnünk kell, hogy városunkban, Kiskunfélegyházán immár 30 éve működik egy ilyen, természetet, túrázást kedvelő, aktív csoport, akik korra, nemre való tekintet nélkül, az anyagi helyzettől függetlenül egységgé kovácsolódtak, hogy szabadidejüket egészséges módon, baráti közösségben, szép helyeket meglátogatva töltsék el. Szerintem, ennek az életszemléletnek kellene mindenki előtt követendő példaként állni.
Ha, szeretnének egy nagycsalád tagjai lenni, ha kedvük támad túrázni, de nincs társuk az elhatározáshoz, akkor bátran csatlakozzanak a Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál Gyalogtúra Szakosztályához, biztosan nem fognak csalódni. Személyes tapasztalatból állítom mindezt. De, ha nem akarják tagként elkötelezni magukat, akkor is szívesen látnak mindenkit bármelyik túrájukon.
(…és biztos vagyok benne, hogy az a kedves, barátságos fogadtatás, amiben részesülnek, megragadja Önöket is.)

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 12:18, hétfő | Helyi

Elhunyt Kóbor János, az Omega frontembere

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja – tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

2021. December 05. 15:00, vasárnap | Helyi

A kettős kereszt a szeretet erejét is jelképezi

Mint minden évben, idén is felállította a kettős keresztet a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezete a főtéren.

2021. December 05. 15:00, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Advent 2. vasárnapja – 2021. december 5.