Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2017. Augusztus 01. 07:26, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - fotó: MTI

Robbantásra készült S. Ábel, a gyorséttermi lövöldöző – újra előzetesbe került

Robbantásra készült S. Ábel, a gyorséttermi lövöldöző – újra előzetesbe került

Előzetes letartóztatásba került S. Ábel, akit rablás előkészülete miatt fogtak el pénteken a fővárosban - tájékoztatta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

A férfit korábban elítélték azért, mert 2013-ban egy budapesti gyorsétterem bejáratánál, majd bent is fegyverrel többször a levegőbe lőtt, előzőleg pedig joghallgatóként diáktársai megölésével fenyegetőzött.
A 24.hu portál arról írt hétfőn, hogy S. Ábel robbantásra készülhetett.

A Fővárosi Törvényszék a birosag.hu weboldalon közzétett közleményében azt írta: robbanóanyaggal visszaélés miatt indult büntetőügyben a gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el hétfőn egy hónapra a Budai Központi Kerületi Bíróság. A végzés nem jogerős.

Közölték: a bíróság szerint a gyanúsított férfi júliusban úgy döntött, hogy robbanószert állít elő és beszerzi a robbanóanyag elkészítéséhez szükséges hozzávalókat. A gyanúsított folyamatosan kísérletezett a szerekkel, és július végére elkészített egy, "megbízhatatlansága és veszélyessége miatt még engedéllyel sem előállítható" robbanószert. A gyanúsított által megalkotott anyag alkalmas emberi élet kioltására, ha felrobban, 3-5 méter sugarú körben okoz súlyos, maradandó sérüléseket. Hozzáfűzték: a robbanás közvetlen környezetében lévő anyagokból leváló úgynevezett másodlagos repeszek is okozhatnak halálos sérüléseket. Megjegyezték: a férfi egyébként kiöntötte az általa előállított anyagot egy erdős területen.

Titkos adatszerzéssel kiderítették, a férfi egy barátjával arról beszélt, hogy prostituáltakat kellene kirabolni. Bár a gyanúsított által részben előállított, részben előállítani tervezett robbanóanyag célja ismeretlen, a bíróság szerint nem kizárt, hogy a rabláshoz, de az is lehet, hogy véletlenszerűen kiválasztott emberek ellen akarta felhasználni az anyagot.

A bíróság indoklásában rögzítette, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, újabb bűncselekményét is büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az aktuális eljárás rablás előkészülete miatt indult ellene, aki korábban beszerzett egy lőfegyvernek nem minősülő, de emberi élet kioltására alkalmas, működőképes muzeális pisztolyt, amelyet a rendőrség július elején lefoglalt tőle.

A döntés nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 09:06, csütörtök | Kék hírek

Két rendőrt is megvert egy szlovák férfi Miskolcon

Az egyik rendőrt páros lábbal rúgta fejbe az agresszív férfi.

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.