Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 06. 12:47, péntek | Helyi
Forrás: hirado.hu

Riasztást adtak ki: itt szakadhat le az ég

Riasztást adtak ki: itt szakadhat le az ég

Erősen felhős égre számíthatunk, sokfelé lehet zápor, zivatar – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Erősen felhős égre számíthatunk erőteljes gomolyfelhő-képződéssel és sok magasszintű felhőzettel. A délkeleti megyékben várható a legtöbb napsütés.

Összességében sokfelé valószínű zápor, zivatar, a Dunántúlon esőre is számítani kell. Az Alföld délkeleti részein csak késő délutántól, estétől lehet csapadék. Mindössze zivatar környékén lehetnek átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet délután a Dunántúlon 23, 28, a Dunától keletre 28, 32 Celsius fok között várható.

Estére szintén felhős marad az ég, majd a hajnali óráktól északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Az éjszaka első felében még több helyütt lehet zápor, zivatar, majd egyre inkább a déli vidékekre szorul vissza a csapadék. Az esti óráktól az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül majd meg, ott néhol egy-egy erős széllökés is előfordulhat. A hőmérséklet késő este 19, 24, hajnalban 15, 20 Celsius fok körül alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki heves zivatarokra, záporokra. Néhol akár jégeső is eshet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.