Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 28. 15:53, szombat | Helyi
Forrás: met.hu

Riasztás: mindjárt jöhet a felhőszakadás

Riasztás: mindjárt jöhet a felhőszakadás

Nagyon sok zivatarra számíthatunk az ország középső részén szombaton

– adott ki figyelmeztető riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mindazonáltal megjegyzik, jelentős a bizonytalanság a zivatarok számát és időbeli/térbeli eloszlását illetően.

Szombaton napközben az ország nagy részén kedvezőek lesznek a feltételek zivatarok kialakulásához – nagyobb számban főként az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén fordulhatnak elő. Az éjszaka folyamán fokozatosan csökken a zivatarhajlam, de az éjszaka első felében az Alföldön még nagyobb területen lehet csapadék.

Vasárnap napközben a Dunától keletre, elsősorban az Alföldön fordulhat elő helyenként zivatar. Az intenzívebb zivatargócokat elsősorban felhőszakadás (lokálisan 20-40 mm csapadék) kísérheti, de helyenként 60-70 km/h-t meghaladó széllökés és jégeső is előfordulhat.

A napi középhőmérséklet ma az ország északi, északkeleti részén, vasárnap pedig már az ország jelentős részén 25 °C fölött alakul, ekkor a középső országrészben a 27 °C-ot is átlépheti. Emiatt az Emmi vörös kód jelzést adott ki,a részletekről itt olvashat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.