Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Június 29. 09:18, csütörtök | Helyi
Forrás: baon.hu

Rettegnek a sportpályán tanyázó hajléktalanoktól

Rettegnek a sportpályán tanyázó hajléktalanoktól

A szebb időket is látott félegyházi Vasas-pályán a napokban két futót zaklatott egy ismeretlen. Az esetet az egyik hölgy hozta nyilvánosságra az interneten.

Futótűzként terjedt a hír Félegyházán, miszerint két futót támadt meg egy hajléktalan a napokban a Vasas-pályán - írta a BAON hírportál. Az esetről az egyik megtámadt asszony számolt be közösségi oldalán azzal a szándékkal, hogy felhívja a félegyháziak figyelmét a veszélyre.

Beírását több százan osztották meg a közösségi portálon és véleményüket, felháborodásukat sem titkolták az eset miatt. A hozzászólók egyetértettek abban, hogy a város szégyenfoltja az egykor szebb napokat is megélt Vasas-­pálya és annak üresen álló, elhanyagolt épületegyüttese. Információink szerint ezek egyikébe költözött be két hajléktalan, akik közül az egyik férfi zaklatta a pályán futó asszonyokat.

Az eset kipattanása után a körzet önkormányzati képviselője, Dongó József a városházán is szóvá tette a történteket, melynek hatására a közterület-felügyelők azonnal a helyszínre látogattak. Felszólították a hajléktalanokat, hogy költözzenek ki a pálya egykori öltözőjéből. Egy nap haladékot kaptak. Ha nem hagyják el a pályát, akkor csütörtökön a rendőrség közreműködésével költöztetik el őket onnan. Utána pedig lezárják az épületeket, hogy ne tudjanak ismét beköltözni. A városatya lapunknak elmondta, a helyzet hamarosan rendeződik, az önkormányzat ugyanis felújítja a volt Vasas-pályát, ahol többek között lovas- és kutyás centrumot alakítanak ki, és lehetőség lesz egyéb szabadidős sporttevékenységre is, többek között biztonságos futásra. Ugyanakkor a pályán kap helyet majd a polgárőrök székháza is.

Nem tettek feljelentést
Az esettel kapcsolatban kerestük a futókat is, de nem sikerült őket utolérni. Timafalvi László kiskunfélegyházi rendőrkapitány elmondta, a futók nem tettek feljelentést a rendőrségen, de ettől függetlenül a jövőben fokozottan figyelemmel kísérik a pálya környékét. Egyébként is, a közeli hajléktalanszálló miatt mindennap járőröznek a városrészben
.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.