Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. Április 29. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rengeteg lejárt növényvédő szert foglaltak le

Rengeteg lejárt növényvédő szert foglaltak le

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal még a tavaszi növényvédelmi munkálatok megkezdése előtt ellenőrizte a forgalomban kapható növényvédő szereket. A razzia eredményeképp nem kevesebb, mint 4,5 tonna termék lefoglalását rendelt e el a hatóság.

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága az interneten hirdetett növényvédő szerekből próbavásárlást végzett, valamint növényvédő szer nagykereskedőknél, logisztikai raktárban tartott átfogó ellenőrzést.

Az internetes próba vásárlások során a hatóság azonnali hatállyal elrendelte 50 kg nem nyomon követhető növényvédő szer lefoglalását. Az eljárások során több százezer forint bírságot szabtak ki az ellenőrök.

A növényvédő szer nagykereskedőknél is tartott ellenőrzések eredményeképp több száz lejárt felhasználhatósági idejű, érvényes forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel nem rendelkező termék forgalmi tiltását kellett elrendelni.

Az egyik telephelyen 10-15 cm magasságban állt a talajvíz abban a pincehelyiségben, amelyben a növényvédő szereket tárolták, minek következtében jelentős mértékben sérült a termékek csomagolása. Az eljárások során kiszabott bírság várható mértéke több millió forint lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).