Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2014. Január 02. 09:20, csütörtök | Helyi
Forrás: BMRFK

Rendőrségi hírek - Az elmúlt 24 óra eseményei

Rendőrségi hírek - Az elmúlt 24 óra eseményei

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel járó, valamint öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

Ittas gépjárművezetőt vér-vizelet mintavételre két esetben állítottak elő, továbbá pozitív eredményű légalkohol mérés hét alkalommal történt.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy kiskunfélegyházi nő feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen. A nő kiskunfélegyházi lakásába 2014. január 1-jén 17 óra és 17 óra 30 perc közötti időben két ismeretlen férfi bement, majd pénzt követeltek tőle. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Dávid 21 éves és Sz. Zoltán 21 éves kiskunfélegyházi lakos. A két férfit gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették a rendőrök.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett három szír, egy szerb, egy koszovói és három afgán állampolgárral szemben, akiket 2013. december 31-én és 2014. január 1-jén Kelebia külterületén és a határ közelében igazoltattak a járőrök. Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért előállították őket tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt. Két afgán állampolgár ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Az afgán és a szír állampolgárok menekültstátusz iránti kérelmüket jelezték, ezért átszállították őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Dél-alföldi Regionális Igazgatóság által kijelölt befogadó állomásra. A szerb állampolgár érvényes okmányokkal rendelkezett, ezért a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Osztálya határozatával a férfit kiutasította Magyarország területéről. A fiatalkorú koszovói állampolgárt a fiatalkorúak otthonában helyezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

Kiderült, nem jól veszünk levegőt

Kevés dolog annyira magától értetődő az emberek számára, mint a légzés.

2022. Január 21. 07:54, péntek | Helyi

Több mint félezer új autóbusz áll munkába 2022 közepéig

Az új buszok 45 ülő- és 30 állóhellyel rendelkeznek, alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak.

2022. Január 20. 16:00, csütörtök | Helyi

Hogyan készülj, ha télen túrázni indulsz

A hideg és a hó is nagyon sok embert inspirál arra, hogy kimerészkedve élvezze a téli természet szépségeit.

2022. Január 20. 12:00, csütörtök | Helyi

A jövőben így alakul át az egészségügy

Az egészségügy folyamatos fejlődésével egyre újabb és újabb technológiák válnak a mindennapi gyakorlat részévé.