Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2011. November 14. 14:10, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Rendőrök védik a gátakat a lakosoktól

Rendőrök védik a gátakat a lakosoktól

Rendőrök százai védik már a thaiföldi főváros északi területein a gátakat az elővárosok feldühödött lakóitól, akiknek a házai hetek óta víz alatt állnak, hogy Bangkok belvárosa száraz maradjon.

A hatóságok hétfőn 300 rendőrt küldtek Don Muang kerület összesen 16 kilométer hosszú homokzsákfalához, amelyen az ott lakók előző nap tízméteres lyukat ütöttek, hogy az árvíz lefolyjon dél felé. A gát a thaiföldi kormány utasítására épült, éppen azért, hogy Bangkok üzleti negyedét megvédje a hetek óta tartó áradástól. Emiatt van sok északi előváros víz alatt, és mostanra már sok károsult lakó elvesztette türelmét a hatóságokkal szemben. Az ötven év óta legsúlyosabb thaiföldi árvizeknek eddig legkevesebb 536 halálos áldozata van.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 24. 07:00, vasárnap | Külföld

Visszautalják az első járványhullám idején kiszabott bírságokat Spanyolországban

Spanyolországban visszautalják az embereknek az első járványhullám idején, a korlátozások megszegéséért kiszabott bírságokat - számolt be a spanyol sajtó az ügyben felállított tárcaközi munkacsoport döntéséről szombaton.

2021. Október 23. 18:17, szombat | Külföld

Látványosan megugrott az oltási hajlandóság, megdőlt a napi oltási rekord Romániában

Romániában látványosan megugrott az oltási hajlandóság, amióta az államfő újabb járványügyi korlátozásokat jelentett be az oltatlanok számára, és pénteken már rekordot döntött az egy nap alatt újonnan beoltottak száma.

2021. Október 23. 17:15, szombat | Külföld

Kiderült mostanra: az extrém hőség miatt halt meg egy túrázó család

Az extrém hőség okozta egy kaliforniai család, a szülők, egyéves lányuk és kutyájuk halálát augusztusban a kaliforniai Sierra nemzeti erdőben - állapították meg több hónapos vizsgálat után a hatóságok.

2021. Október 23. 15:12, szombat | Külföld

Megjutalmazzák az oltást népszerűsítő háziorvosokat Szlovéniában

Plusz juttatásban részesítik azokat a háziorvosokat és ápolókat Szlovéniában, akik hozzájárulnak a koronavírus elleni oltási kampány felgyorsításához - közölte a szlovén közszolgálati televízió pénteken.