Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2014. Március 10. 09:38, hétfő | Külföld
Forrás: Fábián Adrienn

Rendőrök értesítették, saját haláláról

Rendőrök értesítették, saját haláláról

Igencsak meglepődött az a 29 éves férfi, akivel a rendőrök közölték, hogy egy ideje már halott. Utóbb kiderült, hogy a morbid eset hátterében pusztán egy kis adminisztrációs hiba állt.

Igencsak meglepődött az a 29 éves férfi, akivel a rendőrök közölték, hogy egy ideje már halott. Utóbb kiderült, hogy a morbid eset hátterében pusztán egy kis adminisztrációs hiba állt.
Izgalmas napokon esett át a 29 éves Christian Kozel, míg sikerült végre tisztázni, hogy nem halt meg annyira, mint az osztrák rendőrök hiszik. Az egyenruhások a hétvégén jelentek meg a férfi salzburgi otthonának ajtajában, és nehéz lenne megmondani, ki volt jobban meglepődve, amikor a hatóság képviselői szembetalálkoztak a "elhunyttal". A neheze persze csak ezután következett: értesíteni kellett az összes aggódó rokont és távolabbi barátot, hogy ne készüljenek a temetésre.
A félreértést az okozta, hogy a fiatalember útlevelét két éve ellopták egy thaiföldi nyaralás során, és bár ő akkor jelentette is az okirat elvesztését, valaki továbbra is használta az adatait. Legutóbb épp akkor, amikor a hétvégén a Malaysia Airlines rejtélyesen eltűnt gépével repült Kuala Lumpurból Pekingbe. A gép Vietnam partjainál járt, amikor egyik pillanatról a másikra eltűnt a radarról, ám egyelőre nem találtak roncsokat sem, így nem tudni, mi történhetett. A gépen 12 főnyi legénység és 227 utas tartózkodott, köztük Christian Kozel útlevelét használó személy is. Emiatt hitték azt a hatóságok az utas lista áttekintése után, hogy egy osztrák is az áldozatok között van.
Az osztrák nagykövetség is megerősítette az információt, miután lefuttatták az ellenőrzést és kiderült, az útlevelet valóban két éve körözték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.