Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2013. Szeptember 20. 09:24, péntek | Helyi
Forrás: BMRKF

Rendőrkézen a kiskunfélegyházi dohánybolt kirablói

Rendőrkézen a kiskunfélegyházi dohánybolt kirablói

Orosháza külterületén elfogták a járőrök azt a két férfit és egy nőt, akik kirabolták a kiskunfélegyházi dohányboltot.

Orosháza külterületén elfogták a járőrök azt a két férfit és egy nőt, akik kirabolták a kiskunfélegyházi dohányboltot. Mint arról korábban hírt adtunk, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján szeptember 12-én 20 óra 53 perckor két ismeretlen személyazonosságú férfi ment be egy helyi dohányboltba. Előzetes szóváltás és figyelmeztetés nélkül az idősebb férfi a pult mögé lépve dulakodni kezdett az eladóval, míg a másik férfi a pénztárgépből kivette a készpénzt, majd mindketten távoztak.

A széleskörű felderítő munkának köszönhetően a rendőrök beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Gellért 23 éves orosházi lakost és társát Gy. Zsigmond 53 éves orosházi férfit. A szökésben lévő személyek ellen a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki. A gyanúsítottak egy kölcsönkért autóval jelentek meg a rablás helyszínén, melyet azóta sem szolgáltattak vissza tulajdonosának. Gyanú merült fel arra, hogy a személyek azzal a gépjárművel menekülnek, ezért a rendőrség az autó körözését elrendelte. A nyomozás alatt információ merült fel arra, hogy a körözött autót több megyében is látták, amikor újabb szemtanú, maga az autó tulajdonosa jelezte, hogy látta járművét Orosházán közlekedni. Az Orosházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei 2013. szeptember 19-én 16 óra 05 perckor Orosháza külterületén, a Gádorosi földúton megállították a körözött járművet és elfogták az abban tartózkodó két férfit és egy nőt. A gyanúsítotti kihallgatások alkalmával kiderült, hogy a három személy több bűncselekmény elkövetését tervelte ki, az első a kiskunfélegyházi rablás volt. A nő az autóban várta a két férfi visszaérkezését a dohányboltból, majd közösen hagyták el a rablás helyszínét. V. Gellértet és Gy. Zsigmondot, valamint a személygépkocsit vezető V. Gyuláné 58 éves orosházi nőt előállították a rendőrkapitányságra. Mindhárom személyt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság előterjesztést tesz a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.