Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2013. Május 09. 13:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Rendhagyó történelem óra a Platán iskolában

Rendhagyó történelem óra a Platán iskolában

Rendhagyó történelem órán vehettek részt a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola érdeklődő felső tagozatos tanulói és a félegyházi tankerület intézményeinek vezetői

Rendhagyó történelem órán vehettek részt a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola érdeklődő felső tagozatos tanulói és a félegyházi tankerület intézményeinek vezetői, tanárai május 7-én, a Rákóczi Szövetség Helyi Szervezete szervezésében a Platán utcai tagintézményben. A rendezvényt Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy szükség van ilyen, a megszokott formától eltérő alkalmakra.

Bánhegyi Ferenc tankönyvszerző II. Rákóczi Ferenc élete és kora címmel tartott érdekes előadást. Őt követte dr. Hidán Csaba egyetemi előadó, harcművész, régész, aki látványos bemutató keretében a kurucok viseletéről, fegyvereiről, harcmodoráról beszélt. Juhász Béláné tagintézmény-vezető tájékoztatásul elmondta, hogy ez a mai nap egy Rákócziról szóló programsorozat első része volt, mely a következő tanévben folytatódik.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 08:46, vasárnap | Helyi

Jókedvű sokadalom gyűlt össze a Malom alatt

Szeptember 24-én (szombaton) délután ismét megrendezésre került a Kiskun Múzeum udvarán a Malom alatti sokadalom elnevezésű, régmúlt idők hagyományait népszerűsítő családi program.

2022. Szeptember 24. 20:34, szombat | Helyi

Két autó ütközött az 5-ös főúton

A tűzoltók Városföld térségében, a Kiskunfélegyháza felé vezető szakaszon végzik a mentést.

2022. Szeptember 24. 08:45, szombat | Helyi

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 23. 11:32, péntek | Helyi

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Mint ahogy minden évben, idén is át kellett esniük a „tűzkeresztségen” a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium elsős diákjainak.