Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2021. Október 06. 10:57, szerda | PR
Forrás: (x)

Remek segítség a ház körül a kétoldalú ragasztó

Remek segítség a ház körül a kétoldalú ragasztó

Vannak olyan eszközök, amik minden háztartásban kellenek, mert rendkívül sokoldalúan felhasználhatóak. Ilyen például a spakli és a kétoldalú ragasztó. Mutatunk néhány ötletet, ami utóbbinak a hasznosságára.

A háztartási kétoldalú ragasztó nincs minden otthon fiókjában, pedig rendkívül sokoldalú segítséget nyújthat a hétköznapokban az apróbb feladatok megoldásához legyen az lakásszépítés, barkácsolás vagy kreatív feladatok. Hoztunk egy csokorra való ötletet, amitől azonnal indulsz a legközelebbi barkácsboltba és veszel egy tekercs kétoldalú ragasztót te is. De előtte néhány fontos tudnivaló erről a remek eszközről.

Mi az a kétoldalú ragasztó?

A kétoldalú ragasztó egy olyan ragasztószalag, aminek mindkét oldalán öntapadó ragasztóréteg van. Ez praktikusan annyit jelent, hogy miután lehúztuk a tekercsről és felragasztottuk a kívánt helyre, a hordozóanyag másik felületén lévő szalagot is le kell húzni. Ezáltal elérhetővé válik a szalag másik felén lévő öntapadó felület is, amire egyszerűen fel tudjuk helyezni a felragasztani kívánt dolgokat.

A kétoldalú ragasztó azonnal tapad, a megfelelően előkészített felületeken rendkívül tartós tud lenni. Ipari célokra is használják méghozzá olyan meglepő helyeken is, mint az autókarosszéria, a mobiltelefonok belseje vagy akár egy űrben száguldozó rakéta felszíne.

Apróságok a ház körül

A modern kétoldalú ragasztók már kiváló minőségben készülnek. Képesek szinte bármilyen, nem túl nehéz tárgy felerősítésére. Tökéletesen alkalmasak például képek vagy poszterek, esetleg egyéb kisebb dekorációs elemek falra rögzítésére.

Ha egy apró tárolódobozra lenne szükség a szekrény oldalán, vagy a konyhában egy akasztóra, a kétoldalú ragasztó azt is pillanatok alatt megoldja.

Lakberendezési segédlet

A kétoldalú ragasztó segítségével tudjuk például a legegyszerűbben a falra erősíteni a tükröt is, de egy jó minőségű ragasztóval még kisebb polcot is falra tudunk rögzíteni megspórolva ezzel a fúrást. Sőt, az olyan helyeken, ahol nem lehet fúrni, csak a kétoldalú ragasztó segítségével tudunk dolgokat felerősíteni a falra.

Kreatív idő a családdal

A végére hagytuk a legkellemesebb felhasználást és ez nem más, mint a gyerekekkel való kreatív munkák. Ha száraz leveleket vagy akár mozaikot ragasztanál anélkül, hogy a folyékony ragasztóval kellene küzdeni, de úgy, hogy valóban tartós legyen a kötés, akkor a kétoldalú ragasztó a legjobb megoldás – kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 30. 15:06, kedd | PR

Kiegészítők, amik otthonosabbá teszik a lakásodat

Egy lakás nem lesz otthon attól, hogy berendezed – a részletek, a személyes tárgyak teszik azzá.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.