Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 06. 10:57, szerda | PR
Forrás: (x)

Remek segítség a ház körül a kétoldalú ragasztó

Remek segítség a ház körül a kétoldalú ragasztó

Vannak olyan eszközök, amik minden háztartásban kellenek, mert rendkívül sokoldalúan felhasználhatóak. Ilyen például a spakli és a kétoldalú ragasztó. Mutatunk néhány ötletet, ami utóbbinak a hasznosságára.

A háztartási kétoldalú ragasztó nincs minden otthon fiókjában, pedig rendkívül sokoldalú segítséget nyújthat a hétköznapokban az apróbb feladatok megoldásához legyen az lakásszépítés, barkácsolás vagy kreatív feladatok. Hoztunk egy csokorra való ötletet, amitől azonnal indulsz a legközelebbi barkácsboltba és veszel egy tekercs kétoldalú ragasztót te is. De előtte néhány fontos tudnivaló erről a remek eszközről.

Mi az a kétoldalú ragasztó?

A kétoldalú ragasztó egy olyan ragasztószalag, aminek mindkét oldalán öntapadó ragasztóréteg van. Ez praktikusan annyit jelent, hogy miután lehúztuk a tekercsről és felragasztottuk a kívánt helyre, a hordozóanyag másik felületén lévő szalagot is le kell húzni. Ezáltal elérhetővé válik a szalag másik felén lévő öntapadó felület is, amire egyszerűen fel tudjuk helyezni a felragasztani kívánt dolgokat.

A kétoldalú ragasztó azonnal tapad, a megfelelően előkészített felületeken rendkívül tartós tud lenni. Ipari célokra is használják méghozzá olyan meglepő helyeken is, mint az autókarosszéria, a mobiltelefonok belseje vagy akár egy űrben száguldozó rakéta felszíne.

Apróságok a ház körül

A modern kétoldalú ragasztók már kiváló minőségben készülnek. Képesek szinte bármilyen, nem túl nehéz tárgy felerősítésére. Tökéletesen alkalmasak például képek vagy poszterek, esetleg egyéb kisebb dekorációs elemek falra rögzítésére.

Ha egy apró tárolódobozra lenne szükség a szekrény oldalán, vagy a konyhában egy akasztóra, a kétoldalú ragasztó azt is pillanatok alatt megoldja.

Lakberendezési segédlet

A kétoldalú ragasztó segítségével tudjuk például a legegyszerűbben a falra erősíteni a tükröt is, de egy jó minőségű ragasztóval még kisebb polcot is falra tudunk rögzíteni megspórolva ezzel a fúrást. Sőt, az olyan helyeken, ahol nem lehet fúrni, csak a kétoldalú ragasztó segítségével tudunk dolgokat felerősíteni a falra.

Kreatív idő a családdal

A végére hagytuk a legkellemesebb felhasználást és ez nem más, mint a gyerekekkel való kreatív munkák. Ha száraz leveleket vagy akár mozaikot ragasztanál anélkül, hogy a folyékony ragasztóval kellene küzdeni, de úgy, hogy valóban tartós legyen a kötés, akkor a kétoldalú ragasztó a legjobb megoldás – kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.