Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 26. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rekordmennyiségű gumit adtak el tavaly Magyarországon

Rekordmennyiségű gumit adtak el tavaly Magyarországon

Több mint 3 millió gumiabroncsot értékesítettek tavaly Magyarországon, az elért eredmény rekordnak számít - mondta Hunyadi Szabolcs, a Magyar Gumiabroncs Szövetség elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: minden gumiabroncs-kategóriában jelentős volt a növekedés. Példaként említette, hogy a motorkerékpár abroncsok eladása 5 százalékkal, a személygépkocsikra való gumik értékesítése pedig 9 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A nehézgépjárművek szegmensében az egy évvel korábbihoz képest a teherautó és autóbusz gumikból 21 százalékkal több, a földmunkagépekre való gumiabroncsokból 25 százalékkal több, a mezőgazdasági gépekre való gumiabroncsokból pedig 12 százalékkal több fogyott.

A gumiabroncsok évszak szerinti bontásánál kiemelte, hogy a négy évszakos abroncsok eladása jelentősen, 48 százalékkal nőtt, a szegmens részesedése pedig már lefedi a teljes magyarországi gumiabroncspiac 3,5 százalékát.

Hunyadi Szabolcs azonban arra is felhívta a figyelmet - pont az elmúlt időszakban tapasztalt havas, jeges útviszonyok miatt -, hogy a négy évszakos gumiabroncsok nem tudnak olyan fékutat biztosítani, mint a speciálisan a téli időjárásra fejlesztett téli abroncsok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -