Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Február 10. 12:41, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Reggelig tartott a vőfély mulatság

Reggelig tartott a vőfély mulatság

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre városunkban február 6-án (szombaton) a jótékonysági Vőfély- és Zenésztalálkozó.

A rendezvény töretlen népszerűséget jól mutatja, hogy már hónapokkal ezelőtt elkelt az utolsó jegy is és több mint ötszázan gyűltek össze az Óplébánia Egyházközössége által szervezett fergeteges mulatságon. A 18 vőfély között nem csak félegyháziak, hanem az ország számos pontjáról érkezett, sőt határon túli ceremónia mesterek is voltak. Maga a fő szervező Kiss Zoltán, az Ótemplom sekrestyése is „míveli” e ritka szép mesterséget, melyet bevallása szerint 13 éve csinál. S mint mondotta egy váratlan felkérésnek köszönheti mindezt, de persze rengeteg felkészüléssel vált igazi vőféllyé.

Az este legfiatalabb vőfélye a mindössze 11 éves Dávid Kitti volt, aki a vajdasági Madarasról érkezett hozzánk. Amellett, hogy ő volt a legfiatalabb ráadásul még a 18 vőfély közül harmadmagával volt csak nő a felvonuló ceremónia mesterek közül, a kecskeméti Csíkosné Répás Karolina és a palicsi Répás Karolina mellett.

Természetesen a vőfélytalálkozó mit sem érne zenészek nélkül, így a szokásokhoz hűen élőzene szolgáltatta a talpalávalót. Az eseményre érkező zenekarok egymást követően mutatták be tudásokat a nagyérdemű előtt.

S noha a mulatságon színét sem látták az ifjú párnak, a „násznépet” alkotó vendégsereg kitett magáért, mert az ízletes vacsora elfogyasztása után reggelig ropták a bálteremben.
A hagyományőrzés és a szórakoztatás mellett az esemény legfontosabb célja, hogy a befolyt összeg az Óplébánia közösségi házának felújításához nyújtson jókora segítséget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: