Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 23. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Reggeli gyomorkorgás

Reggeli gyomorkorgás

Nem mindegy, hogy mivel csillapítod!

A reggeli az egyik, ha nem a legfontosabb étkezésünk – tudjuk ezt könyvekből, újságokból, egészséggel foglalkozó internetes oldalakról, sőt, még mozi- vagy tévéfilmekből is. És persze, az sem mindegy, mit veszünk magunkhoz a korai órákban. Mert legyen finom, de egészséges is, ne meg tápláló.

Hiába figyelünk oda a fenti kitételekre, ha az adott étel éhgyomorra való fogyasztása nem ajánlott, mert mondjuk gyomorégést, gyomorfájdalmat okoz. Ebben az esetben jópár kellemetlen percet, órát okozunk magunknak a délelőtt, vagy akár az egész nap folyamán. Mert bizony vannak olyan étkek, amik fogyasztása éhgyomorra nem ajánlott. Lássuk a listát!

Ezeket ne edd éhgyomorra, ha jót akarsz magadnak!

Szereted a joghurtot?

Naná, hogy igen! Hiszen finom, és a benne lévő tejsavbaktériumok jót tesznek a bélflórának. Ám ha éhgyomorra esszük, a gyomorsav galádul „leszámol” ezekkel a baktériumokkal.

Tele C-vitaminnal!
Bizony, a citrusos gyümölcsök, mint narancs, grapefruit, mandarin és társaik tele vannak a szervezet számára nélkülözhetetlen C-vitaminnal. Ám ha ebből fogyasztunk éhgyomorra, a nyálkahártyánk, gyomrunk, nem biztos, hogy hálás lesz érte. Gyomorsavban nem lesz hiány, az biztos!

Viszlát, péksütik!
Ugye, milyen finom volt reggel az a frissen vásárolt túróstáska, vagy lekváros bukta? És ugye, mennyire fájt utána a gyomrod? Persze, hiszen az élesztős dolgok nem igazán tesznek jót a pocakunknak, reggel, éhgyomorra meg pláne nem. Hiszen fogyasztásuk erős puffadáshoz vezethet!

A paradicsom egészséges…
… csak nem reggelire. Ha csak magában eszed, esetleg túl sokat fogyasztasz belőle, nagy valószínűséggel gyomorfájdalommal, és nem kevés mennyiségű gyomorsavval töltöd majd a délelőttöd nagy részét!

Tartogasd inkább vacsorára!
Az uborka szintén tele van testünk számára fontos anyagokkal, vitaminokkal. Ám reggeli fogyasztása inkább kerülendő, mivel gyomorégést, puffadást okozhat!

Címkék: étkezés, reggeli

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA