Városlista
2020. december 2, szerda - Melinda

Hírek

2020. Október 21. 10:55, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Rég nem látott arcát mutatja a Péteri tó

Rég nem látott arcát mutatja a Péteri tó

A Kiskunsági Nemzeti Park gondozásában lévő KEHOP pályázat határidőn belül lezárulhat, így a következő évben a természet újra zavartalanul birtokba veheti a tavat.

Megtörtént az az 1-es és 2-es tavat összekötő gát elbontása, az abból kikerült föld segítségével megerősítették a tó dél-keleti gátját és feltöltötték a régi halásztelep teleltető gödreit. A tó vízszintjét némileg leengedték a zavartalan nádvágás érdekében. A száraz nyár hatására a tó nagyrésze kiszáradt, így könnyítve a Kővágó-ér és a Dong-ér betáplálási pontjainál a felújítandó műtárgyak építési munkálatait. A zsiliprendszer elkészültével könnyebben lehet majd a jövőben a tó vízszintjét szabályozni és megtartani.

Ezek mellett megkezdődtek a létesítendő madármegfigyelők és a kilátó számára kijelölt helyeken a terepelőkészületi munkálatok. Bár jelen állapotában a Péteri-tó nem a legszebb arcát mutatja, mégis érdemes megtekinteni az amúgy is időről időre kiszáradt tómedret, amely most rég nem látott arcát mutatja.

Címkék: Péteri tó

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 16:53, kedd | Helyi

Humánmeteo: megvisel a csípős hideg

Szerdán nem érkezik front az ország fölé. A reggeli időszakban fagyni fog, de délután sem lesz túl meleg.

2020. December 01. 16:08, kedd | Helyi

Felfüggesztik a magyar megyei matricák eladását

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. november 30-án leállította a megyei matricák értékesítését a viszonteladók körében.

2020. December 01. 16:00, kedd | Helyi

Akár félmilliárd forintra bírságolható a magyar vásárlóknak rosszabb terméket kínáló multi

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség 2022 májusától, miután az Országgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta a fogyasztóvédelmi törvény módosítását

2020. December 01. 13:44, kedd | Helyi

Ezeket a családtámogatási kedvezményeket szavazta meg az Országgyűlés

Ismertette a családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program új elemeinek részletszabályait, amelyeket kedden megszavazott az Országgyűlés.