Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 21. 10:55, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Rég nem látott arcát mutatja a Péteri tó

Rég nem látott arcát mutatja a Péteri tó

A Kiskunsági Nemzeti Park gondozásában lévő KEHOP pályázat határidőn belül lezárulhat, így a következő évben a természet újra zavartalanul birtokba veheti a tavat.

Megtörtént az az 1-es és 2-es tavat összekötő gát elbontása, az abból kikerült föld segítségével megerősítették a tó dél-keleti gátját és feltöltötték a régi halásztelep teleltető gödreit. A tó vízszintjét némileg leengedték a zavartalan nádvágás érdekében. A száraz nyár hatására a tó nagyrésze kiszáradt, így könnyítve a Kővágó-ér és a Dong-ér betáplálási pontjainál a felújítandó műtárgyak építési munkálatait. A zsiliprendszer elkészültével könnyebben lehet majd a jövőben a tó vízszintjét szabályozni és megtartani.

Ezek mellett megkezdődtek a létesítendő madármegfigyelők és a kilátó számára kijelölt helyeken a terepelőkészületi munkálatok. Bár jelen állapotában a Péteri-tó nem a legszebb arcát mutatja, mégis érdemes megtekinteni az amúgy is időről időre kiszáradt tómedret, amely most rég nem látott arcát mutatja.

Címkék: Péteri tó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.