Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 02. 16:23, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Rászorultakon segít a Göllesz Iskola előtti ládikó

Rászorultakon segít a Göllesz Iskola előtti ládikó

A Natura Hungarica Alapítvány fiataljai által létrehozott projekt zárásaként helyére került a rászorultaknak segítséget nyújtó ládikó.

A projektet 16 és 18 éves diákok találták ki és vitték végbe. A tizenöt fiatal legfőbb célja a fenntarthatóság volt és az, hogy valami maradandót alkossanak. Reményeik szerint a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény előtt elhelyezett dobozban mindig lesz valamilyen élelmiszer, melyhez a rászorultak könnyen hozzájuthatnak.

Egy - a projektben részt vevő - diák az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy a közelmúltban közgés és PG-s diákok számára érzékenyítést tartottak, melyben a fiatalok rádöbbentek arra, hogy milyen nehéz nélkülözni, sőt még annál is nehezebb segítséget kérni.

Keresztesné Csikós Gabriella, az iskola igazgatónője megköszönte az alapítvány tagjainak és a projektben részt vevő fiatalok munkáját, kihangsúlyozva, hogy mennyire örült a megkeresésüknek.
- Iskolánk tanulói nagyon sok helyről kapnak adományokat, úgy mint élelmiszer, avagy ruhaadomány. Ezét mi is arra próbáljuk ösztönözni diákjainkat, hogy amire nincs szükségük, azt próbálják átadni társaiknak, vagy olyanoknak, akik rászorulnak. Épp ezért bízom benne, hogy ebbe a kis dobozba iskolánk tanulói is raknak majd tartós élelmiszert – mondta az igazgatónő.

Az iskola 5. osztályos diákjai műsorral is kedveskedtek a megjelenteknek. Előadásuk témája pedig épp az elfogadás és a feltételek nélküli segítségnyújtásról szólt.

A Natura Hungarica Alapítvány tagjai, a projektben résztvevő középiskolások és Bordás Péter Erasmus+ program keretében EVS önkéntes, ezúton kérnek mindenkit arra, hogy anyagi lehetőségeihez mérten vásároljon konzerveket és tartós élelmiszereket, melyeket a rászorulók bármikor kivehetnek.

A projekt a MOL és az Új Európa Alapítvány támogatásával jött létre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.