Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Február 13. 19:16, szombat | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Ragyogó mosoly, ragyogó jövő a Batthyányban

Ragyogó mosoly, ragyogó jövő a Batthyányban

A Colgate-Palmolive Magyarország Kft. országos, „Ragyogó mosoly, ragyogó jövő” programot szervezett az általános iskolák alsós tanulói számára.

Az egészségfejlesztő ingyenes, online program az általános iskola első és második osztályos tanulóinak szól.
Célja, hogy a felnövő nemzedék fogazata ép maradjon!
A program készítői regisztrálás után a pedagógusok számára letölthető anyagokat biztosítanak, amelyek felölelik az egészséges táplálkozást, fogváltást, fogbetegségeket és a szájápolást.
A szervezők a színesebbé tétel érdekében az órákra lebontott tananyagokon kívül online játékokat, feladatlapokat is elérhetővé tesznek a felületen, illetve fogápolási termékeket tartalmazó csomagot is biztosítanak a kisgyermekek számára.
Intézményünk pedagógusai mindig arra törekednek, hogy még életszerűbbé, kézzelfoghatóbbá tegyék a tanulást. A kiskunfélegyházi BENU Gyógyszertárban hallottak az iskolánkban folyó programsorozatról, akik egyből az iskola, illetve a program mellé álltak. Szájápolási kiegészítőket ajánlottak fel gyermekeink részére, amivel még élményszerűbbé tehetjük az oktatást.
A tudás elsajátítása azonban itt nem ér véget. A foglalkozások után a gyerekek az addig megszerzett ismereteiket kimondottan erre a célra összeállított „Kahoot” kvíz által tesztelik. A felületen egyből visszajelzést kapnak a válaszok helyességéről, a pontversenyben szerzett helyezésükről.
A program lezárásaként az osztályoknak lehetőségük adódik egy rövid videó forgatására, a fogak egészségének megőrzéséről. Az ország legkreatívabb videó készítője egy ingyenes fogászati buszos szűrést nyer az egész iskola számára előre egyeztetett időpontban. Gyermekeink is neveznek erre a megmérettetésre. Kíváncsian várjuk a majdani eredményhirdetést.

Köszönet a szervezőknek, a BENU Gyógyszertárnak és a közreműködő pedagógusoknak.



Fotó: batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.