Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. December 26. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.hu

Rágcsálómentes Ünnepeket!

Rágcsálómentes Ünnepeket!

Tippek egér ellen...

Nemcsak a bevásárló központokban van főszezon, hanem a spájzban is, de most nem a tüsténkedő háziasszonyokra gondolunk, hanem a rágcsálókra... A bosszantó kis lényeket egyszerűbb távol tartani, de ha már ott vannak, akkor sajnos el kell őket riasztani valahogy, de mindenekelőtt észre kell venni őket...

Ha egy van, jön több is
Sajnos rögtön egy rossz hírt kell közölnünk, ha egy egeret látsz, valószínűleg több is van vagy lesz, ha nem vagy elég gyors a riasztással, irtással. Ilyenkor télen élelmiszert, vizet és menedéket keresgélnek. Az embereknél pedig mindez megvan. Ha egy egér bejutott, a többen is követhetik, ráadásul nagyon gyorsan szaporodnak.

Nem csak az ürülékük árulkodik róluk
Igen, a kis egérpiszok itt-ott egyértelmű jel, de ezenkívül az is árulkodhat a jelenlétükről, ha a kamrában, a pincében, garázsban, konyhában, illetve a spájzban megrágott dobozokat, zacskókat találunk. Veszélyes károkat is okozhatnak: egészen konkrétan nemcsak a gipszkartonon rághatják keresztül magukat, de vezetékeket is rágcsálhatnak, amelyek akár lakástüzekhez is vezethetnek.

A házi módszereket inkább hanyagold
A különböző házi praktikákat, mint például az olajos vattapamacsok, inkább hagyd ki, csak az idődet és a pénzed vesztegeted. A jó öreg egérfogó, egérragasztó viszont beválhat.

Ha csak véletlenszerűen helyezed el ezeket, azzal semmit nem fogsz elérni. Találd meg azt a helyet, ahol bejuthattak a lakásba, és oda mindenképpen helyezz a csapdákból. Térképezd fel, hogy merre fészkelhették be magukat, és milyen útvonalakon közlekedhetnek, és helyezd ide az egérfogókat. A szakemberek segíthetnek meghatározni ezeket a helyeket, és abban is, hogy hány csapdára lesz szükséged.

Építs egy „erődöt”!
Ha bent sikeresen elbántál a kis betolakodókkal, akkor biztosítsd a házat kívülről is. Egy éremnyi lyukon már képesek beosonni az egerek, így győződj meg róla, hogy nem hagysz „támadási felületet” a házadon. Különösen azokon a területeken nézz körül, ahol a csövek bemennek a házba, plusz a garázs, a szellőzők és pince lehet kritikus pont. Az acélforgácson és fémeken például nem tudják magukon keresztül rágni, így valami ilyen anyaggal tömítsd a lyukakat. A fa és a gumi nem jó megoldás.

Ne felejtsd el ellenőrizni az autót sem! A motorháztetőbe szívesen befészkelik magukat a meleg motorhoz, elrághatják a kábeleket és komoly kárt okozhatnak az autódban.

Mit tehetsz az udvaron?
Az udvaron a faágak, a bokrok és a tüzelő a háztól távolabb legyen, mivel ezek között is szeretnek megtelepedni az egerek, aztán ahogy hűvösebb lesz, könnyen beszaladhatnak a házba.

Mit tehetsz meg bent a házban?
A kamrádban légmentesen záródó dobozokban tárold az ételeket, a gabonaféléket stb., hogy ne vonzzák az egereket. A kutyakaja sem jó, ha egész nap a tányérban marad, mivel ez is táplálékként szolgálhat az egereknek.

Hívj szakembert!
Mindenki saját maga dönti el, hogy mi az, amivel még elboldogul, és mikor jön el az a pont, amikor már szakemberhez kell fordulni. Ez egyébként nagyon jó ötlet, hiszen a rágcsálóirtók mindig a legmodernebb technológiával rendelkeznek, így valószínűleg ők segíthetnek rajtunk a leggyorsabban.

Címkék: egér, rágcsáló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.