Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 15. 11:47, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Rágalmazásért feljelentette Kósa Lajost az MSZP

Rágalmazásért feljelentette Kósa Lajost az MSZP

Rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tett, jó hírnév megsértése miatt polgári peres eljárást kezdeményez Kósa Lajos ellen az MSZP, amiért a Fidesz ügyvezető alelnöke a közelmúltban egy rendezvényen azt mondta: a 2002-es parlamenti választást visszaélések döntötték el a szocialista párt javára.

Legény Zsolt, az MSZP Demokrácia Központjának vezetője a Központi Nyomozó Főügyészség előtt hétfőn tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: rendkívül sérelmesnek tartják, hogy Kósa Lajos évek elteltével megkérdőjelezte egy törvényesen és demokratikusan lezajlott választás eredményét. Hozzátette, hogy a 2002-es parlamenti választás lebonyolításáért belügyminiszterként Pintér Sándor felelt, szerinte a Fidesz alelnöke így valójában őt vádolta meg.
A szocialista politikus bocsánatkérésre szólította fel Kósa Lajost és visszautasította szavait. Az MSZP a büntetőfeljelentést mellett polgári peres eljárást kezdeményez a Fővárosi Törvényszéken a fideszes képviselő ellen, és egymillió forint nem vagyoni kártérítést követel tőle, amit jótékony célra ajánlanának fel - közölte Legény Zsolt.
Kósa Lajos október 3-án a Bibó István Szakkollégium rendezvényen a választási eljárás átalakításának egyik céljaként a csalások megakadályozását nevesítette. Azt mondta, a 2002-es választást a visszaélések döntötték el a szocialisták javára, és azok a 2006-os eredményt is befolyásolták. Véleménye szerint a javasolt változtatások - elsősorban az előzetes regisztráció - meggátolják majd a láncszavazást, valamint azt, hogy "gulyást osszanak a cigánysoron vagy bárhol" a szavazás napján, amivel szerinte főként az MSZP élt. Vitapartnere, Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese erre azzal reagált, hogy szavazatvásárlás miatt a rendszerváltás óta csak a fideszes Papcsák Ferenc 2002-es kampányfőnökét ítélték el.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk