Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Március 21. 11:32, szombat | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Rádi András festőművésznek nyílt kiállítása

Rádi András festőművésznek nyílt kiállítása

A Holló László Képzőművész Kör egyik alapító tagjának, Rádi András festőművésznek nyílt kiállítása március 20-án a Szakmaközi Művelődési Házban.

A Holló László Képzőművész Kör egyik alapító tagjának, Rádi András festőművésznek nyílt kiállítása március 20-án a Szakmaközi Művelődési Házban. A tárlatot Rácz Lászlóné rajztanár ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Közreműködött Izsók Kata és Zsirmik István.

A kiállításra járók gyakran találkozhatnak Rádi András festményeivel, hiszen termékeny alkotó. Az emberek kíváncsian és szeretettel fordulnak újabb alkotásai felé, témái közel állnak az emberekhez és szeretik alkotásmódját. Március 20-án a Szakmaközi Művelődési Házban nyílt kiállítása is egy ilyen tárlat – fogalmazott Rácz Lászlóné rajztanárnő.

Ezt követően az alkotó életét és munkásságát ismerhették meg a résztvevők: Rádi András életpályája Kiskunfélegyházához kötődik. Itt született 1937-ben. Egészen korán papírra vetett megfigyeléseit, először csak ceruzával, majd festékkel.

Korán kibontakozott tehetsége, aktív évei alatt sikeres dekoratőr volt. Nyugdíjas éveiben még fontosabb lett számára a festészet. Nem iskolában tett szert képzőművészeti ismeretekre, hanem önképzéssel.

Tehetséges és kitartó művész. A támogató környezet hatására és belső késztetésre alkotott és alkot ma is. Nagy lelkesedéssel tanulmányozza a festészet történetét, nagy festők munkásságát. Kedvencei az impresszionisták. Gyermekéveinek miliője, a tanyasi környezet nagymértékben hozzájárult szemléletének alakulásához és festői látásmódjának sokszínűségéhez.

Nem szakad el ettől a világtól, ez határozza meg témaválasztását. Változatos színakkordokból felépített képeit a természet ihlette, a tanyavilág, az alföld erdőségei, árterületek, a Holt-Tisza part. Vérbeli tájképfestő egyéniség. Városunkról, Kiskunfélegyházáról is több képet festett. Pihenésképpen ragyogó színvilágú csendéleteket fest.

Rádi András a mai napig rendszeresen vesz részt alkotótáborokon, hogy élményekkel gazdagodva színesítse saját palettáját.

A kiállítás április 20-ig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.