Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. December 07. 12:33, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Rablás az M5-ös autópálya pihenőjében

Rablás az M5-ös autópálya pihenőjében

A Pest megyei rendőrök négy román állampolgárt hallgattak ki gyanúsítottként abban az inárcsi pihenőhelyen történt ügyben, ami trükkös lopásnak indult, de rablás lett belőle.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 27 éves, egy 22 éves és egy 23 éves román állampolgárságú férfi, valamint egy 25 éves román állampolgárságú nő ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak egyike 2015. december 4-én 2 óra körüli időben az M5-ös autópálya Inárcsi pihenőhelyén odament a gépkocsija mellett várakozó sértetthez és egy kitalált indokkal elterelte a figyelmét. E közben társai az autóból eltulajdonították a sértett feleségének a táskáját, amiben arany ékszerek, 3 darab mobiltelefon, több ezer euró készpénz és személyes okmányok voltak. A sértett, miután a figyelmét elterelő férfi távozott, észlelte a bűncselekményt és a gyanúsítottak után futott, akik egy, a parkolóban álló autóba szálltak be. Amikor a sértett odaért, az egyik férfi a mellkasánál meglökte, eltaszította, ezzel megakadályozva a sértettet abban, hogy az eltulajdonított táskát visszaszerezze. A gyanúsítottak gépkocsival Szeged irányába távoztak.

A sértett egy, a pihenőben tartózkodó rendőrtől kért segítséget. A beszerzett adatok alapján a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei Csanádpalota határátkelőhelyen 4 óra 20 perckor elfogták a három férfit és a nőt, akiket - előállításukat követően – a Pest megyei nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. Az illetékes bíróság a román állampolgárokat 2015. december 6-án előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.