Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. December 02. 11:50, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Quaestor ügyféltalálkozó

Quaestor ügyféltalálkozó

Kíváncsi a kártalanítás folyamatára és a károsultak helyzetére? A december 5-én (szombat) 14.00 órakor Kecskemét, Deák F. téren tartandó rendezvényen fontos információkhoz juthat.

A Quaestor-kötvényekről márciusban derültek ki, hogy nagy részük fiktív és becsapta ügyfeleit a Quaestor. Megtévesztett, becsapott ügyfelek tízezrei veszítették el életük megtakarításait. Quaestor kötvények károsultjai sok mindenen mentek át családjaikkal együtt az utóbbi időben, és szó szerint értse ez alatt a halálos kimenetelű emberi tragédiákat és megroppant emberi életeket (két károsult társunk öngyilkos lett közülünk).

Az Országgyűlés az ún. Quaestor törvénnyel kísérelte meg a károk mérséklését, azonban a kifizetések csak részlegesen történtek meg, a károsultak egy része még egyetlen fillért sem kapott, az Alkotmánybíróság a törvény számos részét megsemmisítette, lehetetlenné téve a kártalanítást. Kecskemét főterén november 14-én jelképesen Q alakzatban gyertyát gyújtottunk károsult társaink és családjaikra emlékezve, és együttérzésünket fejeztük ki a nehéz helyzetbe került károsultak és családtagjaik felé.

A helyzet megnyugtató rendezése érdekében Kecskemét, Deák F. téren december 5.-én (szombaton) 14.00 órakor találkoznak a károsultak. Ezen fórumon lehetőség lesz a pertársasághoz való csatlakozás módjáról tájékozódni, és érdekképviseleti csoport létrehozásához szükséges károsulti aláírásokat összegyűjteni.

Az érdekképviseleti csoport létrehozásához szükséges megfelelő számú hozzájáruló aláírások összegyűjtésével lehetőség nyílik a károsultak delegáltjainak (megbízottjainak) a cég ellen időközben megindult felszámolási eljárás irataiba betekinteni. Ennek elmaradása esetén az érintettek számára követhetetlenné válik a felszámolási eljárás során a vagyontárgyak, ingatlanok további sorsa, így a kártalanításra fordítható eszközök mértéke is.

Egyéb információk: http://quaestorkarosultak.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.