Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Augusztus 23. 09:52, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Illyés Tibor

Puskás Ferencre, az egykori Népstadion névadójára emlékeztek Budapesten

Puskás Ferencre, az egykori Népstadion névadójára emlékeztek Budapesten

Megemlékezést tartottak hétfőn a Puskás Aréna névadó ünnepségének 20 évfordulóján a stadionban, ahol Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár Pelét idézve azt mondta, a Holdon is Puskás lett volna a legnagyobb focista.

Az államtitkár felidézte, hogy 2002. augusztus 21-én "14 ezer szurkoló szeretete sokat jelentett Öcsi bácsinak a jóval esélyesebb spanyolok elleni 1-1-es mérkőzésen". Hozzátette, hogy bár a nép stadionját mindig is Puskás Ferenc Stadionnak kellett volna nevezni, az akkori épület nem volt méltó a magyar labdarúgóhoz. A világszínvonalú, új aréna 2019-ben nyitotta meg kapuit - emlékeztetett.

A 2002-es válogatott csapatkapitánya, Király Gábor személyes élményeket mesélt Puskás Ferencről, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig arról beszélt, hogy az ő gyerekkorát is meghatározta az élmény, amelyet Puskás adott. Hozzátette, az utódok előtt az a cél, hogy a nemzeti csapat a hagyományokhoz méltóan szerepeljen.

Szöllősi György a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyomány nagykövete felidézte, hogy Puskás Ferenc a Népstadion építésén is dolgozott, szövetségi kapitányként pedig ott ült a kispadon, majd nézők tízezrei köszöntötték a stadionban, amikor sok év után hazatért. Ravatala is ott állt 2006-ban.



Gellei Imre, akkori szövetségi kapitány a magyar válogatott 2002. augusztus 21-iki, spanyolok elleni meccsét említve megjegyezte, ez a találkozó Puskás Ferenc 75. születésnapja előtt is tisztelgett.

A hétfői eseményen megjelent Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gera Zoltán, Tököli Attila és Halmosi Péter volt válogatott labdarúgók, valamint Baumgartner Zsolt volt Forma-1-es pilóta, aki a 2002-es ceremónián egy nyitott sportkocsival körbe vitte Puskás Ferencet a stadion futókörén.

Schmidt Ádám államtitkár, a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár, a Puskás Alapítvány nevében Szöllősi György és Mravik Gusztáv, az alapítvány titkára helyezett el koszorút az emlékműnél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.