Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Június 09. 05:00, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Pünkösdszombati bérmálás Pálosszentkúton

Pünkösdszombati bérmálás Pálosszentkúton

Különleges jelentőségű napra ébredtek azok, akik a bérmálás szentségében részesültek június 7-én Petőfiszállás – Pálosszentkúton, a délelőtti szentmisén. Az egyházi szertatást Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Főegyházmeg

Különleges jelentőségű napra ébredtek azok, akik a bérmálás szentségében részesültek június 7-én Petőfiszállás – Pálosszentkúton, a délelőtti szentmisén. Az egyházi szertatást Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke celebrálta.

A bérmálás katolikus szertartás, melynek során kézrátétel vagy felkenés útján közvetítik a Szentlékek ajándékait a bérmálkozó számára. A bérmálás a hét szentség egyike. A szertartásban a keresztség után évekig tartó hitoktatást követően kapják a bérmálást és az eukarisztiát, mely keresztény beavatásuk csúcspontja.
A bérmálást kezdetektől fogva szoros összefüggésben kell látnunk a kereszteléssel. Jézus nevére, illetve a Szentháromságra hivatkozással a keresztelés becsatlakozást jelent Krisztus testébe, az egyházba, amely a Szentlélek adományozása által megy végbe. A püspöki kézrátétel és a krizmával megkenés a közösség imádságával együtt hatékony jele annak, hogy a megkeresztelt az egyház tagjává vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.