Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2019. Június 13. 13:32, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál

2019. június 8-án Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya által rendezett XIII. Tatai Történelmi Kvalifikációs versenyre utazott három Koppány Tata városába.

A verseny célja a nevezés és indulás és kvalifikáció jogának megszerzése a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságra. A program a festői helyszínen lévő Öregvár udvarán és a tóparton volt kialakítva.
A következő eredmények születtek:
-Bicskeiné Csányi Mária 360 ponttal a 3. helyen zárt. Csányi József 474 ponttal a 9. helyen, Keserű Szilvia 276 ponttal a 15. helyen zárta a versenyt. Mindhárman modern pusztai íjjal lőttek.

2019. június 9-én Kiskunhalason tartották meg a DAR Történelmi Versenysorozat III. fordulóját a Halasi Napsólyom Íjász Egyesület szervezésében, ahol a Turul Koppány IHSE 12 fővel eredményesen vett részt. A versenyt hagyományosan a Kiskunhalasi Fráter-dombon rendezték, változatos környezeti adottságok között, kihívás közlekedni és lőni a magas homokdűnéken, és embert próbáló volt végigküzdeni a versenyt a tikkasztó hőségben. Kellemes pályát épített a Halasi egyesület, szokásukhoz híven meglepve íjászokat egy 95 méterre kihelyezett céllal.
Eredmények:
-Vadászreflex kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula 3., Kis Mónika 4. helyezett
-Long-bow kategóriában: Rácz Nikolász 1. helyezett
-Modern pusztai kategóriában: Boldog Bence 3., ifj. Fetter Tamás 3., Fetterné Nagy Tünde 3., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szólya Imre 3., Zoboki Botond 4., Szeibert Imre 6., Balanyi Sándor 7. helyezett

2019. június 10-én, Pünkösd hétfőn sem pihent a csapat, ismét útra keltek a bátrak, ezúttal Tiszaföldvárra, a Pünkösdi Íjásztalálkozó elnevezésű örömíjász versenyre. A Tiszaföldvári Aranyhegy Íjászok a Csurgó-parti íjász pályán rendezték meg a megmérettetést, ahol lőlapos, 2 D-s és ügyességi célokon kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek. Ezen a versenyen a modern pusztai íjjal lövő Koppányok vettek részt.
Eredmények:
-Kovács Máté 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., ifj. Fetter Tamás 2., Zoboki Botond 3., Fetterné Nagy Tünde 4., Szeibert Imre 5., Balanyi Sándor 6. helyezett lett, Boldog Bence és Kovács László pedig a középmezőnyben zárta a versenyt.
A verseny végén a távlövészetet a gyermek kategóriában Zoboki Botond nyerte meg.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 16:25, kedd | Helyi sport

Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok

Az elmúlt hétvégén a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai két versenyen mérették meg magukat.

2019. Június 17. 08:05, hétfő | Helyi sport

Húsz éremet nyertek a félegyházi birkózók a hétvégén

Húsz érmet nyertek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői a III. Hirös Kupa meghívásos szabadfogású gyermek, diák és serdülő versenyen, június 16-án.

2019. Június 10. 19:42, hétfő | Helyi sport

Kiváló eredmények a Triatlon Országos Bajnokságon

Június 8-án rendezték meg az V. BÚI Országos Triatlon Ranglista Versenyt és másnap a Triatlon Mix-váltócsapat Országos Bajnokságot Lengyeltótiban.

2019. Június 07. 09:42, péntek | Helyi sport

Pálmonostorán jártak a Koppány íjászok

2019. június 1-jén Pálmonostorán a Kiss Tanyán tartották meg a Sólyompróbák elnevezésű íjász versenysorozat döntőjét. A Turul Koppány Íjászok 6 fővel neveztek.