Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2019. Június 13. 13:32, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál

2019. június 8-án Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya által rendezett XIII. Tatai Történelmi Kvalifikációs versenyre utazott három Koppány Tata városába.

A verseny célja a nevezés és indulás és kvalifikáció jogának megszerzése a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságra. A program a festői helyszínen lévő Öregvár udvarán és a tóparton volt kialakítva.
A következő eredmények születtek:
-Bicskeiné Csányi Mária 360 ponttal a 3. helyen zárt. Csányi József 474 ponttal a 9. helyen, Keserű Szilvia 276 ponttal a 15. helyen zárta a versenyt. Mindhárman modern pusztai íjjal lőttek.

2019. június 9-én Kiskunhalason tartották meg a DAR Történelmi Versenysorozat III. fordulóját a Halasi Napsólyom Íjász Egyesület szervezésében, ahol a Turul Koppány IHSE 12 fővel eredményesen vett részt. A versenyt hagyományosan a Kiskunhalasi Fráter-dombon rendezték, változatos környezeti adottságok között, kihívás közlekedni és lőni a magas homokdűnéken, és embert próbáló volt végigküzdeni a versenyt a tikkasztó hőségben. Kellemes pályát épített a Halasi egyesület, szokásukhoz híven meglepve íjászokat egy 95 méterre kihelyezett céllal.
Eredmények:
-Vadászreflex kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula 3., Kis Mónika 4. helyezett
-Long-bow kategóriában: Rácz Nikolász 1. helyezett
-Modern pusztai kategóriában: Boldog Bence 3., ifj. Fetter Tamás 3., Fetterné Nagy Tünde 3., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szólya Imre 3., Zoboki Botond 4., Szeibert Imre 6., Balanyi Sándor 7. helyezett

2019. június 10-én, Pünkösd hétfőn sem pihent a csapat, ismét útra keltek a bátrak, ezúttal Tiszaföldvárra, a Pünkösdi Íjásztalálkozó elnevezésű örömíjász versenyre. A Tiszaföldvári Aranyhegy Íjászok a Csurgó-parti íjász pályán rendezték meg a megmérettetést, ahol lőlapos, 2 D-s és ügyességi célokon kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek. Ezen a versenyen a modern pusztai íjjal lövő Koppányok vettek részt.
Eredmények:
-Kovács Máté 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., ifj. Fetter Tamás 2., Zoboki Botond 3., Fetterné Nagy Tünde 4., Szeibert Imre 5., Balanyi Sándor 6. helyezett lett, Boldog Bence és Kovács László pedig a középmezőnyben zárta a versenyt.
A verseny végén a távlövészetet a gyermek kategóriában Zoboki Botond nyerte meg.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 11. 10:31, szerda | Helyi sport

Egyéni sakkverseny Kunszálláson

2019. szeptember 07-én meghívásos egyéni sakkverseny került megrendezésre Kunszálláson a Falunap keretében iskolás tanulók illetve felnőttek részére.

2019. Szeptember 10. 16:54, kedd | Helyi sport

Sárkány Szabina a Turul Koppány Íjászai versenyzője Országos Bajnok lett

Országos és Nemzetközi Bajnokságon a Koppányok.

2019. Szeptember 03. 16:05, kedd | Helyi sport

A Koppányok nyár végi versenyei

2019. augusztus 31-én Dunaföldvárra látogatottak a Koppányok, a IV. Vallum Örömíjász Versenyre.

2019. Szeptember 02. 08:54, hétfő | Helyi sport

Sikeresen kezdte az őszi versenyszezont a Kiskunfélegyházi Birkózó SE csapata

Balkányban hat országot képviselve, 27 csapat 220 versenyzője szabad fogásban mérte össze tudását augusztus utolsó szombatján.