Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2019. Június 13. 13:32, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál

2019. június 8-án Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya által rendezett XIII. Tatai Történelmi Kvalifikációs versenyre utazott három Koppány Tata városába.

A verseny célja a nevezés és indulás és kvalifikáció jogának megszerzése a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságra. A program a festői helyszínen lévő Öregvár udvarán és a tóparton volt kialakítva.
A következő eredmények születtek:
-Bicskeiné Csányi Mária 360 ponttal a 3. helyen zárt. Csányi József 474 ponttal a 9. helyen, Keserű Szilvia 276 ponttal a 15. helyen zárta a versenyt. Mindhárman modern pusztai íjjal lőttek.

2019. június 9-én Kiskunhalason tartották meg a DAR Történelmi Versenysorozat III. fordulóját a Halasi Napsólyom Íjász Egyesület szervezésében, ahol a Turul Koppány IHSE 12 fővel eredményesen vett részt. A versenyt hagyományosan a Kiskunhalasi Fráter-dombon rendezték, változatos környezeti adottságok között, kihívás közlekedni és lőni a magas homokdűnéken, és embert próbáló volt végigküzdeni a versenyt a tikkasztó hőségben. Kellemes pályát épített a Halasi egyesület, szokásukhoz híven meglepve íjászokat egy 95 méterre kihelyezett céllal.
Eredmények:
-Vadászreflex kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula 3., Kis Mónika 4. helyezett
-Long-bow kategóriában: Rácz Nikolász 1. helyezett
-Modern pusztai kategóriában: Boldog Bence 3., ifj. Fetter Tamás 3., Fetterné Nagy Tünde 3., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szólya Imre 3., Zoboki Botond 4., Szeibert Imre 6., Balanyi Sándor 7. helyezett

2019. június 10-én, Pünkösd hétfőn sem pihent a csapat, ismét útra keltek a bátrak, ezúttal Tiszaföldvárra, a Pünkösdi Íjásztalálkozó elnevezésű örömíjász versenyre. A Tiszaföldvári Aranyhegy Íjászok a Csurgó-parti íjász pályán rendezték meg a megmérettetést, ahol lőlapos, 2 D-s és ügyességi célokon kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek. Ezen a versenyen a modern pusztai íjjal lövő Koppányok vettek részt.
Eredmények:
-Kovács Máté 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., ifj. Fetter Tamás 2., Zoboki Botond 3., Fetterné Nagy Tünde 4., Szeibert Imre 5., Balanyi Sándor 6. helyezett lett, Boldog Bence és Kovács László pedig a középmezőnyben zárta a versenyt.
A verseny végén a távlövészetet a gyermek kategóriában Zoboki Botond nyerte meg.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 21. 19:23, szerda | Helyi sport

Kiváló szereplés a Triatlon Európa Kupán

Az elmúlt hétvégén Triatlon Európa Kupát rendeztek Tiszaújvárosban melyen a kiskunfélegyházi triatlonosok is rajthoz álltak.

2021. Július 19. 14:55, hétfő | Helyi sport

Bács-Kiskun megyében Papp Laura Inez triatlonista és Kiss Ágnes Anna kenus a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén.

2021. Július 11. 10:56, vasárnap | Helyi sport

Strandbirkózó bajnokság és egyéb nyári birkózó programok

Nyáron sem tétlenkednek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE tagjai. Versenyek és edzőtáborok zajlanak a nyár folyamán, hogy az őszi versenyszezonban minél sikeresebben szerepeljenek a sportoló fiatalok.

2021. Július 07. 12:08, szerda | Helyi sport

Fuss Félegyháza! - a Tisza-tónál

Július első hétvégéjén került megrendezésre az Ultra Tisza-tó 130 km-es futóverseny.