Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Augusztus 29. 11:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Projektzáró a gépészetiben

Projektzáró a gépészetiben

Tizenötmillió forintot nyert tavaly szeptemberben a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gépészeti és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium

Tizenötmillió forintot nyert tavaly szeptemberben a TÁMOP-2.2.5.A-12/1 jelű szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére című pályázaton a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gépészeti és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium. A projektzáró rendezvényre ma (augusztus 27-én) került sor. Az elvégzett munkáról Rokolya Csaba szakmai vezető számolt be.
Elmondta: A gazdaság és a munkaerőpiac változása folyamatos alkalmazkodást kíván meg a munkavállalóktól és a vállalkozásoktól egyaránt. A társadalmi megújulás operatív program pályázata az alkalmazkodóképességet, tágabban értelmezve azokat a programokat támogatta, amelyek a különböző intézményrendszerek a változásokhoz való igazodását, a gazdasági-társadalmi kihívásoknak való megfelelését szolgálták. A szakképzési törvény szeptember 1-jétől az iskolai rendszerű képzésben kötelezően előírta az új típusú általánosan három éves szakiskolai és az ágazati szakközépiskolai szakképzés bevezetését. A projekt megvalósításával az iskola tudatosan készült a szakképzés előtt álló változások okozta kihívásokra, hogy képzési struktúrája korszerűbb, a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő legyen. a TÁMOP-2.2.5.A-12/1-es pályázati konstrukció „A” komponense keretében az új típusú szakképzés egy tanévvel korábbi bevezetésének támogatására nyílt lehetőség. A projekt közvetlen célcsoportja a 9.G gépi forgácsoló, ill. a 9. Sz. szerszámkészítő osztály volt. Az elmúlt egy év során – a projekt előkészítő szakaszában – elkészítették a szükségletfelmérés, helyzetfeltárás dokumentációt, módosították az iskolai alapdokumentumokat, ill. munkacsoportokat alakítottak ki. Közismereti és két szakmai munkacsoport alakult tíz tanár részvételével. A munkacsoportok működtetése a projekt egyik fő feladata volt, amely teljes kivitelezési időtartama alatt meghatározott ütemterv szerint történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).