Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Június 19. 07:46, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Programokban bővelkedett a Múzeumok Éjszakája Félegyházán is

Programokban bővelkedett a Múzeumok Éjszakája Félegyházán is

2008-tól a Kiskun Múzeumban is megtartják a Múzeumok Éjszakáját, mely egy külföldi mintán alapuló magyarországi kulturális rendezvény.

Külföldön először 2002-ben rendeztek meg, 2003 óta pedig az eseményt jellemzően Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső szombati napon tartják.
A Kiskun Múzeum június 17-én (szombaton) 16 órától szabadtéri játékokkal, interaktív tárlatfelfedező feladatokkal és színpadi koncertekkel várta az érdeklődőket.
A malomudvarban népi és szórakoztató udvari játékok, hajfonoda, fotósarok és kézműveskedés várta a gyerekeket és még székely meséket is hallgathattak. A nagyobb gyerkőcök és a felnőttek különféle érdekességeket tudhattak meg a felállított pavilonoknál Bugac, Bugacpusztaháza, Fülöpjakab, Gátér, Kiskunfélegyháza, Kunszállás, Pálmonostora és Petőfiszállás helyi értékeiről, a Natura Hungarica Alapítvány jóvoltából.

Számos kiállítás is csalogatta a látogatókat, például Gerencsér László kovácsmester, népi iparművész időszaki kiállítása, „Kiskunfélegyháza kincsei” időszaki értéktár tablókiállítás, Dr. Magyari Béla kiképzett űrhajós emlék kiállítása, régészeti kiállítás, természettudományi tanulmánytár, fegyver tanulmánytár, - népi és liturgikus tárgyi emlékek tárháza, híradástechnikai látványtár, sőt a börtönépületben katonatörténeti emlékeket is láthattak Varga Zoltán magángyűjtő jóvoltából.
Emellett a malomudvarban a Pajkos-Szabó-féle kiskunfélegyházi szélmalmot és egy Árpád-kori veremházat is megtekinthettek az érdeklődők.

A szabadtéri színpadon egymást követték a fellépők az este folyamán. 19 órakor Ónodi András Máté tekerőlant műsora nyitotta meg a sort. Őt a Borvirág Táncegyüttes követte, majd a Remedy együttes zenélt. A színpadi programok sorát a Széljáró Balladás koncertje zárta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)