Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Január 19. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk -

Praktikák makacs vízkő ellen!

Praktikák makacs vízkő ellen!

7 házi szer csempére, csapra és üvegre


A só önmagában is remek súrolószer, de ecettel vagy gyümölcssavval vegyítve fejti ki igazán hatását.
Hozzávalók: 300 ml ecet, 300 ml víz, fél teáskanál só.
Első lépésként keverd össze a vizet és az ecetet, majd tedd fel a tűzhelyre forrni, és oldd fel benne a sót.
Használhatod a keveréket egyszerű üvegbe töltve, de praktikusabb, ha, miután langyosra hűlt, szórófejes flakonba töltöd, és így borítod be vele az adott felületet.
A folyadékot oszlasd el bőségesen a vízkőfoltokon, majd hagyd rajtuk legalább fél óráig, ha lehet, egy óráig is. Ezután öblítsd le tiszta, hideg vízzel, majd töröld szárazra.

Grapefruit
A grépfrútban található citromsav egy kis sóval elkeverve remek súrolószert alkot. Alaposan dörzsöld át vele a vízköves felületet, majd 20 perc után forró vízzel öblítsd le a csempéről, csapról.

Kóla
A kólában található foszfor- és citromsavak feloldják még a legerősebb lerakódásokat is, nem beszélve arról, hogy a baktériumokat is elpusztítják. Az üdítőt a WC tisztítására is használhatod. Elég néhány pohárral beleönteni a WC-kagylóba és a vízkőnek nyoma sem marad, hála a kólában található foszfor- és citromsavaknak. Ezek feloldják a lerakódásokat és elpusztítják a baktériumok nagy részét, így két legyet üthetsz egy csapásra.

Ecet
A 20%-os háztartási ecet csodákra képes. Hígítatlanul öntsd a vízköves felületre, hagyd rajta 20-25 percig, majd forró vízzel öblítsd le. A vízkövet maradéktalanul eltünteti, a felületeket pedig csillogóvá varázsolja.

Szódabikarbóna
A szódabikarbóna igazi házi csodaszer, mellyel tucatnyi problémát orvosolni lehet a háztartásban, többek között a vízkő ellen is remekül használható. Ha súrolásra használnád, ecettel vegyítsd, úgy még hatékonyabb.

Pezsgőtabletta
A pezsgőtabletta is hatékony vízkőoldó. Egyszerűen oldj fel egy-két tablettát egy pohár vízben, és dörzsöld át vele a kívánt felületet.

Citrom
A citrom szintén citromsavtartalma miatt számít remek súrolószernek. Facsard ki egy-két gyümölcsnek a levét, majd célzottan törölgesd át vele a vízköves felületeket. Fél óra után dörzsöld még át a területet, majd forró vízzel öblítsd le az egészet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.