Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2020. Június 08. 09:46, hétfő | PR

Potyautasok a költözésnél és hogyan szabadulj tőlük

Potyautasok a költözésnél és hogyan szabadulj tőlük

Egy-egy régebbi, kevéssé karbantartott lakásban sok nem kívánatos társbérlő kerülhet elő. Egerekkel, csótányokkal és egyéb kártevőkkel ellátott lakásból nehéz tisztán költözni. Mit tehetünk?

Egy kártevők által elárasztott lakásban nehéz az élet. Kérheted a tulajdonost, hogy intézkedjen, de ha nem javul a helyzet, akkor a legjobb ötlet a menekülés. Arra viszont nagyon figyelni kell, hogy ne vigyük magunkkal a betolakodókat. Alaposan felkészülve sikerülhet új otthonban tisztán indulni.

A költözéshez kérhetsz profi segítséget is. Már arra is van lehetőség, hogy a költöztetést pakolással együtt rendeld meg, ahol a precíz és megbízható költöztetők gondoskodnak róla, hogy semmi olyan ne kerüljön át az új lakásba, aminek nincs ott helye. Mutatjuk a lépéseket, amik segítenek megakadályozni, hogy a pokol újra kezdődjön.

Felkészülés

Mielőtt nekifutnál a költözésnek, csinálj egy alapos kártevőirtást. Ha a tulajdonos nem hajlandó intézni, akkor erre bejelentheted az igényedet közvetlenül a közösképviseletnél, vagy a közegészségügyi hatóságoknál is, ha annyira durva a helyzet. A lényeg az, hogy legalább egy rövid időre tiszta legyen a lakás, amíg a holmikat összepakolod. Ezt a lépést nem lehet megspórolni, mert drasztikusan csökkenti az esélyét annak, hogy csótányokkal megrakva érkezz az új otthonodba.

Pakolás előtt alaposan moss át minden ruhát. Az ágyneműt és kabátokat vidd el tisztítóba, mert ezekbe is remekül be tudják magukat fészkelni a csótányok, poloskák és egyéb kártevők. Ha a konyhában bemolyosodott valami, akkor mindent dobj ki. Nem lehet biztonsággal eldönteni, hogy milyen mértékű a fertőzés és egy kiló lisztért nem érdemes kockáztatni, hogy újra indul a bogárinvázió.

Költözés előtt amúgy is aktuális egy alapos szortírozás és lomtalanítás, hogy olyan holmit ne vigyél az új otthonodba, amire már nincs feltétlenül szükséged. Ez hatványozottabban igaz kártevőkkel teli lakásra, mert jó eséllyel dobsz ki olyan holmikat, amik már vagy károsodtak, vagy pedig petéket, rágcsálókat vihetnek magukkal.

Pakolás

Mindig érdemes steril dobozokba pakolni, hogy ne kerüljön semmilyen fertőzés a holminkra használt, boltokból kölcsönkért dobozokból, de egy fertőzött lakás esetében ez hatványozottabban igaz.

A pakolásnál figyelj arra, hogy a már előkészített ruhákat egyenként, alaposan átrázva pakold el. A könyveknél ez különösen fontos, mivel azoknál nem tudunk mosással fertőtleníteni és bizony a csótányok nagyon kedvelik a papírt is.

Költözés

Mikor végre készen áll minden, indulhat a költözés. Azért is érdemes a költöztetésnél profikkal végeztetni még a pakolást is, mert bútorszállításnál gondoskodnak a bútorok teljes kipakolásáról, nem akarják megspórolni a két plusz kanyart.

Akár arra is lehetőséged lehet, hogy a matrac fertőtlenítését vagy rágcsálóirtását kérd. A profi költöztetők speciális szállítási módokat használnak, betekerik a matracot szállítás közben, így arra a teherautóról nem kerülhet további fertőzés. Érdemes utánajárni a lehetőségeknek és pontosan tájékozódni a plusz szolgáltatásokról, valamint a vállalási árukról, mert egy tiszta otthonban újrakezdeni minden pénzt megér.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.

2020. Augusztus 10. 12:07, hétfő | PR

Milyen angol nyelvvizsga tesztet válassz?

Aki angol nyelvvizsgára készül fel, az elsődlegesen a teszteket használja. A tesztek gyorsan és egyszerűen megmutatják hol jársz, de nem árt óvatosnak lenni. Nem minden teszt egyformán jó.