Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 08. 09:46, hétfő | PR

Potyautasok a költözésnél és hogyan szabadulj tőlük

Potyautasok a költözésnél és hogyan szabadulj tőlük

Egy-egy régebbi, kevéssé karbantartott lakásban sok nem kívánatos társbérlő kerülhet elő. Egerekkel, csótányokkal és egyéb kártevőkkel ellátott lakásból nehéz tisztán költözni. Mit tehetünk?

Egy kártevők által elárasztott lakásban nehéz az élet. Kérheted a tulajdonost, hogy intézkedjen, de ha nem javul a helyzet, akkor a legjobb ötlet a menekülés. Arra viszont nagyon figyelni kell, hogy ne vigyük magunkkal a betolakodókat. Alaposan felkészülve sikerülhet új otthonban tisztán indulni.

A költözéshez kérhetsz profi segítséget is. Már arra is van lehetőség, hogy a költöztetést pakolással együtt rendeld meg, ahol a precíz és megbízható költöztetők gondoskodnak róla, hogy semmi olyan ne kerüljön át az új lakásba, aminek nincs ott helye. Mutatjuk a lépéseket, amik segítenek megakadályozni, hogy a pokol újra kezdődjön.

Felkészülés

Mielőtt nekifutnál a költözésnek, csinálj egy alapos kártevőirtást. Ha a tulajdonos nem hajlandó intézni, akkor erre bejelentheted az igényedet közvetlenül a közösképviseletnél, vagy a közegészségügyi hatóságoknál is, ha annyira durva a helyzet. A lényeg az, hogy legalább egy rövid időre tiszta legyen a lakás, amíg a holmikat összepakolod. Ezt a lépést nem lehet megspórolni, mert drasztikusan csökkenti az esélyét annak, hogy csótányokkal megrakva érkezz az új otthonodba.

Pakolás előtt alaposan moss át minden ruhát. Az ágyneműt és kabátokat vidd el tisztítóba, mert ezekbe is remekül be tudják magukat fészkelni a csótányok, poloskák és egyéb kártevők. Ha a konyhában bemolyosodott valami, akkor mindent dobj ki. Nem lehet biztonsággal eldönteni, hogy milyen mértékű a fertőzés és egy kiló lisztért nem érdemes kockáztatni, hogy újra indul a bogárinvázió.

Költözés előtt amúgy is aktuális egy alapos szortírozás és lomtalanítás, hogy olyan holmit ne vigyél az új otthonodba, amire már nincs feltétlenül szükséged. Ez hatványozottabban igaz kártevőkkel teli lakásra, mert jó eséllyel dobsz ki olyan holmikat, amik már vagy károsodtak, vagy pedig petéket, rágcsálókat vihetnek magukkal.

Pakolás

Mindig érdemes steril dobozokba pakolni, hogy ne kerüljön semmilyen fertőzés a holminkra használt, boltokból kölcsönkért dobozokból, de egy fertőzött lakás esetében ez hatványozottabban igaz.

A pakolásnál figyelj arra, hogy a már előkészített ruhákat egyenként, alaposan átrázva pakold el. A könyveknél ez különösen fontos, mivel azoknál nem tudunk mosással fertőtleníteni és bizony a csótányok nagyon kedvelik a papírt is.

Költözés

Mikor végre készen áll minden, indulhat a költözés. Azért is érdemes a költöztetésnél profikkal végeztetni még a pakolást is, mert bútorszállításnál gondoskodnak a bútorok teljes kipakolásáról, nem akarják megspórolni a két plusz kanyart.

Akár arra is lehetőséged lehet, hogy a matrac fertőtlenítését vagy rágcsálóirtását kérd. A profi költöztetők speciális szállítási módokat használnak, betekerik a matracot szállítás közben, így arra a teherautóról nem kerülhet további fertőzés. Érdemes utánajárni a lehetőségeknek és pontosan tájékozódni a plusz szolgáltatásokról, valamint a vállalási árukról, mert egy tiszta otthonban újrakezdeni minden pénzt megér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.