Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2020. December 28. 20:23, hétfő | PR
Forrás: (x)

Pontos időjárás előrejelzés Budapest

Pontos időjárás előrejelzés Budapest

Magyarország a mérsékelt éghajlati kontinentális zónában helyezkedik el, jelentősen kifejezett négy évszakkal.

A turisták körében a legnépszerűbb város — Budapest. Ha helyi lakosok és a főváros vendégei beírják a keresőemzőbe, hogy időjárás előrejelzés Budapest akkor megtudhatják az első téli hónap aktuális időjárás előrejelzését.

Budapes decemberi időjárásának jellemzői:

- A levegő átlaghőmérséklete +3,7 °C nappal és +0,9 °C éjjel;

- Átlagosan egy vagy ket esős nap fordul elő a hónapban (december — az őszi-téli szakasz eggyik legszárazabb hónapja);

- A felhős napok száma jelentősebb a borús napokhoz képest, értéke 39%;

- A havazásnak alacsony a valószinűsége.

Hogy ne rontsuk el a sokféle nevezetességek látogatásától szerzett élményeket, célszerű előzetesen utánajárni az Budapest időjárás előrejelzés, hogy tudjuk, mire is kell felkészülnünk — meleg napos vagy borús esős időre.

Időjárás előrejelzés Debrecen — hol járjak utána?

A turisták nemcsak Magyarország fővárosát látogatják meg, hanem más városokat is. Különösen népszerű a Magyarország második legnagyobb számú lakosságával rendelkező Debrecen. Azoknak, akik tél elejére ide tervezik az utazásukat, ajánlatos előtte megismerkedniük az éghajlati viszonyokkal és felvértezni megfelelő ruházattal magukat. A levegő hőmérséklete nem ereszkedik a rekord alacsony hőmérsékletekre, (nappali átlag érték +3,1 °C), ezért a városi séta közben kényelmes lesz felöltözni demi-szezonos cipőben és őszi kabátban. De jobb előre magtudni az időjárás előrejelzés Debrecen, hogy ne fázzunk meg a nem megfelelő öltözetben.

Debrecen éghajlata más városok éghajlatától a gyakori csapadékmennyiségben különbözik, decemberben nem ritka a havas eső vagy a nedves havazás. Az átlagos havi csapadékmennyiség — 41,3 mm, decemberben összesítve kb. 3 esős nap lehet.

Nemcsak a város lakóinak, hanem Debrecen külföldi látogatóknak is hasznos információt tudnak szolgáltatni az időjárás- előrejelző szakemberek. Tudva az aktuális Debrecen időjárás előrejelzés, maximálisan hatásosan fel lehet készülni a kellemes sétákra a friss levegőn.

Időjárás-előrejelzők segítsége a weboldalon — Meteoprog

Magyarországon a tél — egy igazi ajándék minden turista számára, mivel hogy nincsenek erős fagyások és ritkák a hóviharok. A levegő pontos hőmérsékletét, szélsebességet, csapadékmennyiséget medtudhatja a meteoprog.hu weboldalon, ahol nemcsak az órákra felosztott de még a hónapi előrejelzést is megtalálhatja.

A Meteoprog adataiból kiindulva, a turisták mindig megtudhatják, hogy milyen öltözetre lesz szükségük az utazásuk során. A weboldalon részletes információ sokasága áll rendelkezésre bármilyen régió vonatkozásában.

A helyi időjárás széleskörű pihenési lehetőségeket biztosít, lehetőséget ad gyönyörködni a Duna folyó nagyságában és a régimódi utcák szépségében séta közben, amellet hogy nem kell aggódnia attól, hogy megfázna vagy elázna közben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 06. 11:08, csütörtök | PR

Györök Fesztivál a Magyar Médiaválogatottal

Május 4-én Györök Fesztivált tartottak a Somogy vármegyei Szőlősgyörökön

2024. Június 04. 10:39, kedd | PR

K&H: mennyiből utaznak a magyar turisták?

összesen 327 ezer forintból nyaralunk idén

2024. Május 30. 11:57, csütörtök | PR

Negyven százalékkal nőtt a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn résztvevők száma

pénzügyi csúcsteljesítménnyel rukkoltak elő a gyerekek

2024. Május 29. 13:39, szerda | PR

Fantasztikus Családi Nap Szadán

Május 4-én, korábban sohasem tapasztalt érdeklődés mellett rendezték meg Szadán, a Sportcentrumban a már hagyományosnak mondható Családi Napot.