Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2014. Július 02. 14:54, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Polgármesteri elismerés az egészségügyi dolgozóknak

Polgármesteri elismerés az egészségügyi dolgozóknak

Semmelweis nap alkalmából tartottak ma (július 2-án) ünnepséget a városházán.

Semmelweis nap alkalmából tartottak ma (július 2-án) ünnepséget a városházán.

A résztvevőket Kapus Krisztián polgármester köszöntötte, majd adta át az elismeréseket a legkiválóbb munkát végzett egészségügyi dolgozóknak.

Olykor nagyobb problémák is érhetik az embert, olyanok, amelyeket régebben nem voltak képesek meggyógyítani még a legkörültekintőbb orvosok sem. Az orvostudománynak, a szakembereknek köszönhetően mára már egyre több problémánkra találnak gyógymódot. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mindezt az egészségügyben dolgozóknak köszönhetjük. Azoknak, akik tiszteletére most itt vagyunk: akik kora hajnalban vagy késő éjszaka is dolgoznak, akkor is, amikor nekünk jut időnk a saját családjukkal foglalkozni, vagy szórakozni, pihenni.
Köszönöm mindennapi áldozatos munkájukat. Köszönöm, hogy a nehéz körülmények között is reményt, támaszt és hitet adnak a segítségért folyamodóknak. Sokszor egy támogató, megértő tekintet többet ér minden más gyógymódnál.
Az Önök folyamatos helytállása, kitartása, együttérzése és mosolya nélkül az egészségügyi ellátó rendszer csak silány, lelketlen nagyüzem lenne. Orvosként, asszisztensként, ápolóként vagy védőnőként napról napra, évről évre mérhetetlen fizikai és lelki erőről tesznek tanúbizonyságot, amiért százszorosan járnak a köszönő szavak. Higgyék el, hogy azok az embertársaink, akik az Önök munkája révén nyerik vissza egészségüket, megtanulják tisztelni az egészségügy minden területét, és ami a legfontosabb: a tisztelni az egészségügy összes dolgozóját.
A Semmelweis napon tehát álljunk meg egy pillanatra, hogy kifejezzük hálánkat, és hogy végiggondoljuk, vajon mi magunk hogyan állnánk meg a helyünket az egészségügyi dolgozók helyébe, és ismerjük el, hogy nehéz, emberpróbáló feladatokat oldanak meg nap, mint nap –mondta el köszöntőjében Kapus Krisztián polgármester.

A kiemelkedő munkájuk jutalmaként polgármesteri elismerésben részesültek.
Központi Háziorvosi Ügyelet: dr. Parczen Dénes, Rékasi Róbertné, Babóné Iványi Anikó.
Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat: Nagy Erika, dr. Szendreiné Lőrincz Angéla, Szolnoki Irén.
Kiskunfélegyházi Városi Kórház-rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ: dr. Szabó Edina, Csáki Mária, Lévai Sándorné.
Gyermek háziorvos: dr. Ikladi Klára.
Fogorvos: dr. Terjék Gyula
Kiskunfélegyházi Mentőszolgálat: Szabó Ákos.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:20, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Szeptember 29. 11:28, csütörtök | Helyi

Bizakodva tekintünk a jövőbe - elkészült a Fürdőszálló és környékének újjáépítési terve

Kedves Félegyháziak!

2022. Szeptember 28. 09:53, szerda | Helyi

Az egész országban megszűnt a tűzgyújtási tilalom

Az eddig lehullott, valamint az elkövetkező napokban várható csapadékmennyiséget figyelembe véve a hatóság 2022. szeptember 28-tól feloldja a tűzgyújtási tilalmat a még korlátozással érintett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében.

2022. Szeptember 28. 09:44, szerda | Helyi

Emlékezzünk együtt az Aradi vértanúkra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghív mindenkit október 6-án, csütörtökön 15 órára, az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett városi megemlékezésre és koszorúzásra.