Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 14. 07:03, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Pókernyereményéből ültet fát Demján

Pókernyereményéből ültet fát Demján

Faültetésre fordítja a londoni póker világversenyen megszerzett nyereményét Demján Sándor: a negyedik leggazdagabb magyar 4 millió forintot szánt e célra.

Budapesten, a VIII. kerületi Teleki téren és környékén 30 fát ültettek el a civilek, a Feneketlen tónál és a Boráros téren pedig 16-ot.

A Levegő Munkacsoport Zöld Levél Programja 2007 júliusában indult a Demján Sándor Jótékonysági Alapítvány támogatásával. A program keretében összesen 45 ezer négyzetméter új zöldfelületet létesült a fővárosban. A telepítési akciók - melyeknek része a mostani faültetés is – 2012 őszén folytatódnak.

,,A programunk célja, hogy Budapestet növényekkel tegye élhetőbbé, több lélegző szigetnek, hőségtől óvó árnyéknak, szemet gyönyörködtető fának, kertnek örüljenek a városlakók.Az utóbbi időben a köztéri zöldfelületek látványos minőségi romlásának vagyunk tanúi. Kevesen ragadnak öntözőkannát vagy gereblyét, hogy a környezetükben árválkodó elhanyagolt zöldterületeket gondozzák. Ezen a gondolkodásmódon kíván változtatni a Zöld Levél Program' - jelentette ki Varga Judit, a program vezetője.

A Teleki téren Demján Sándor is lapátot ragadott. ,,Az életem során már sok fát ültettem. Bár tudvalevőleg nem szorulunk rá, saját veteményeskertünk is van, amelyet a feleségem gondoz. Azért támogatom a Levegő Munkacsoportot, mert egy zöldebb város versenyképesebb is, hiszen egy ilyen városban szívesebben élnek és dolgoznak az emberek. Meggyőződésem, hogy példamutatással sokat lehet elérni, és remélem, hogy a Zöld Levél Program hatására egyre többen fognak önként fákat ültetni és részt venni a meglévő zöldterületek gondozásában' - mondta Demján Sándor.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére