Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 19. 13:11, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Plusz pénzt biztosít az unió a migrációs válság kezelésére

Plusz pénzt biztosít az unió a migrációs válság kezelésére

Jóváhagyták pénteken az uniós tagállamok az Európai Unió idei költségvetésének kiegészítését a földközi-tengeri migrációs válság megemelkedett költségeinek fedezésére.

A miniszterek tanácsának közleménye szerint a tagállamok sürgősséggel és elsőbbséggel vitatták meg az ügyet, és a migrációs nyomás és a menekültáradat kezelése érdekében 89 millió euróval egészítették ki az idei maximális uniós kötelezettségvállalások és 76,6 millióval a tényleges kifizetések szintjét. A kommüniké arra is kitér, hogy miután még vannak a közös kasszában fel nem használt pénzek, azért a tagállamoknak nem kell soron kívül pénzt befizetniük a költségvetésbe.

A pótlólagos pénz az unió határőrizeti ügynökségének munkájának támogatása mellett az úgynevezett menekült-, migrációs és integrációs alap, valamint a belbiztonsági alap pénzügyi lehetőségeit bővíti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.