Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 08. 10:55, péntek | Külföld
Forrás: mti

Plágiummal vádolják a The New York Times volt főszerkesztőjét

Plágiummal vádolják a The New York Times volt főszerkesztőjét

Plágiummal vádolják Jill Abramsont, a The New York Times című lap volt főszerkesztőjét.

Az újságírónak a sajtó elmúlt évtizedben bekövetkezett változásait vizsgáló új könyve, a Merchants of Truth (Az igazság kufárjai) címmel kedden jelent meg. A Vice News hírportál munkatársa, Michael C. Moynihan azzal vádolja, hogy a könyvben teljes fejezetek szerepelnek, amelyeket Abramson mások írásaiból másolt ki.

Moynihan kimásolt és Twitter-oldalán közzétett részleteket a könyvből, és ezeket összehasonlította más fórumokon megjelent írásokkal. Mint írta, először azt hitte, hogy véletlen egybeesésről vagy egyszeri tévedésről van szó, de miután átvizsgálta a könyv egészét, több plágiumgyanús bekezdést talált. Ezeket - az eredeti írásokkal együtt - közzé is tette.

A 64 éves Jill Abramson a Fox televíziónak adott interjújában tagadta a vádakat, de az interjú után néhány órával közzétett Twiter-bejegyzésében már úgy fogalmazott, hogy utánanéz a kifogásolt részleteknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).