Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Február 28. 09:24, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Pezsgő sportélettel büszkélkedhet Félegyháza

Pezsgő sportélettel büszkélkedhet Félegyháza

A napokban köszönte meg városvezetésünk a Kiskunfélegyházán működő sportegyesületek vezetőinek az egész éves kitartó munkájukat.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata minden olyan eseményt, törekvést örömmel fogad és támogat, amely azon túl, hogy sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosít, közösséget teremt, élhetőbb, egészségesebb életet biztosít lakói számára. Ezért is tartja fontosnak városvezetésünk a szabadidő és sportegyesületek tevékenységét. S mint minden évben, így idén is megköszönte a sportegyesületek vezetőinek egész évi kitartó munkájukat a február 23-án tartott ünnepségen a Városháza dísztermében.

Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere örömmel konstatálta, hogy az egyesületek megpróbálnak együtt dolgozni és nem külön-külön klubokba tömörülve végzik az edzői tevékenységet és az utánpótlás nevelést. A kosárlabdázók egyesületét külön kiemelte e tekintetben, mert köztudottan ők már négy egyesülettel is dolgoztak a korábbiakban. Mostanra azonban sikerült megvalósítani az egységként működő kosárlabda szakosztályt, mely összefogja a korábban külön-külön tevékenykedő sportklubokat. 2016-ban pedig a leírt terveik alapján a Kosárlabda Szövetség úgy döntött, hogy 68 millió forinttal támogatja a félegyházi Kosárlabda Szakosztály működését. Ebben az összegben benne van a Honvéd Sporttelepen a kültéri kosárlabda pálya megépítése, a Constantinum tornatermének a felújítása, valamint számos sportszer és sporteszköz megvásárlására kapott az egyesület lehetőséget.

Azt is elmondta a polgármester, hogy sajnos a TAO támogatások terhére nem minden sportág tud pályázni. Ezért tartja fontosnak az önkormányzat, hogy saját forrásból az egyes sportszervezeteknek pályázati lehetőséget biztosítson. Idén ez az összeg 13 millió forintot jelent. Ebből az összegből vállalja azt is önkormányzatunk, hogy az önerő finanszírozásában segít, ha az egyes szervezetek EU-s vagy a Magyar Kormány által meghirdetett pályázatain erre szükség van.

A polgármester beszélt a Vasas Sporttelep felújításának tervéről is, mely a jövőben a lovas és kutyás sportok kedvelőin kívül még az extrém sportot űző gördeszkásoknak, görkorisoknak is biztosítani fogja a megfelelő körülményeket, valamint a futópálya is felújításra kerülhet. Ennek megvalósításához azonban még szükség van a pályázat elbírálására, mely minden valószínűség szerint március második felére megtörténik.

A köszöntőt követően a sportklubok és egyesületek az elmúlt évi munkájukért emlékérmet és emléklapot vehettek át.

Balla László alpolgármester szintén megköszönte a megjelenteknek, hogy 2016-ban Kiskunfélegyháza hírnevét öregbítették minden városunkban működő sportág tekintetében. Ezt követően felkérte az egyesületeket, hogy egyenként mutatkozzanak be és mondják el azokat az elmúlt évi eredményeket, melyekre a legbüszkébbek.

Se szeri se száma nem volt az értékes arany-, ezüst- és bronzérmek felsorolásának, sőt paralimpiai sportolónk is volt 2016-ban. Szinte kivétel nélkül minden sportágban tudtak felsorolni élenjáró versenyzőket és minden egyesület képviseletében megjelent szószólónak voltak megvalósításra váró rövid ill. hosszú távú tervei is a 2017-es év tekintetében.

Az ünnepséget végül Szamosi Endre sporttanácsnok, ny. testnevelő tanár zárta az elmúlt évi eredményeket értékelő, elismerő szavaival.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.