Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Október 13. 08:56, szerda | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Petőfiszállás csatlakozott a szemétszedési akcióhoz

Petőfiszállás csatlakozott a szemétszedési akcióhoz

Petőfiszállás Község Önkormányzata újra csatlakozott az országosan meghirdetett TESZEDD elnevezésű szemétszedési akcióhoz.

Ennek keretén belül a közterület megtisztításán túl arra is lehetőség adódik a belterületen és a tanyán élők számára egyaránt, hogy a lakókörnyezetükben, az alábbiakban megadott feltételek szerint hulladékot gyűjthessenek, melyhez a program biztosítja a szükséges eszközöket. Az összegyűlt szemetet a hulladék gyűjtőpontra kell elhelyezni, ahonnan később elszállításra kerül.

A szemétgyűjtési akció 2021. október 18 és október 22 között kerül megrendezésre.

A gyűjtőpont a rendőrség mögötti „hulladék udvarban” lett kijelölve.

A szükséges eszközöket (zsákok, kesztyűk) a Közösségi Szolgáltatóház Szociális Intézményében lehet átvenni a megadott dátumon belül.

Információ: Nagy Péter 06-70/338-0331

A TeSzedd keretében nem szabad összeszedni építés-bontás törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjthető zöldhulladék sem!

Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható és nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.

A TeSzedd! nem gyűjt szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 14:41, hétfő | Helyi

Sebességellenőrzést tartottak Bács-Kiskun megyében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit bevonva tartottak közlekedési akciót a megye rendőrei, amelynek eredményeként 6 óra alatt 245 szabálytalankodóval szemben intézkedtek.

2021. Október 25. 12:49, hétfő | Helyi

Az őszi szünetben is sok izgalmas útvonalat ajánl a MÁV-START a kerékpárosoknak

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegy felhasználásával, vasúttal közelíti meg a túrához tervezett útvonal kiindulópontját.

2021. Október 25. 09:03, hétfő | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért