Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 03. 12:22, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Petőfi emlékek a könyvtárban

Petőfi emlékek a könyvtárban

Kamarakiállítás nyílt Petőfi Sándor születésének 191. évfordulója alkalmából a városi könyvtárban dr. Tarjányi József, a Petőfi Sándor Alma Mater Társaság alapítója, a Petőfi Emlékbizottság tagja gyűjteményéből.

A tárlaton korabeli újságok, plakátok, verseskötetek, emlékérmek, festmények láthatók, melyek jól példázzák mit jelentett a szabadság költőjeként tisztelt Petőfi, a hazai irodalom első számú képviselője a magyarság és a külföld számára.

Dr. Tarjányi József a Petőfi kultusz ápolóinak egyik kiemelkedő személyisége, Kiskunfélegyházán és külföldön is. Ezt példázza a bostoni Prudential télikertjében felállított Petőfi emléktábla. A költőt ábrázoló bronz domborművet dr. Tarjányi József, a magyar Petőfi Társaság örökös tagja adományozta a Boston mellett élő dr. Balogh Lajos családjának. A család úgy határozott, hogy felajánlja az alkotást a Boston környékén lakó magyar közösségek számára és egy Petőfi emlékhelyet alakít ki a belvárosban.
Tarjányi József volt azon adományozók egyike, akiknek köszönhetően emléktáblák kerültek a kiskunfélegyházi Petőfi emlékház falára.
Petőfi Sándort és Móra Ferencet ábrázoló emléktáblákat kíván állítani a vasútállomás várótermében a Kiskunfélegyházi Petőfi Emlékbizottság. Az avatóünnepséget februárjára tervezik. Az elkészült huszonkét centiméter átmérőjű Petőfi és Móra domborműveket dr. Tarjányi József, az emlékbizottság saját költségén készíttet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok