Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Január 20. 14:26, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

Pert nyert az önkormányzat

Pert nyert az önkormányzat

Elutasította dr. Csölle Yvette, a város egykori jegyzőjének keresetét a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

Elutasította dr. Csölle Yvette, a város egykori jegyzőjének keresetét a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság – jelentette be ma (január 20-án) dr. Endre Szabolcs, Kiskunfélegyháza Város jegyzője.

Endre Szabolcs elmondta, a polgármesteri hivatal és dr. Csölle Yvette, a város egykori jegyzője között a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon folyt munkaügyi per lezárult, a bíróság a jegyző keresetét elutasította.
A perre azt követően került sor, hogy a város polgármestere, Kapus Krisztián, a 2013-as év első munkanapján, közvetlenül azt követően, hogy az önkormányzati törvény módosulása folytán a jegyző feletti munkáltatói jogkör gyakorlására kizárólagosan jogot szerzett, bizalmatlanság jogcímén felmentette a Polgármesteri Hivatal vezetőjét.
Dr. Csölle Yvette a felmentés jogszerűségét vitatta és 12 millió forint pertárgy értékben keresetet indított a hivatal ellen.
A bíróság a polgármesteri hivatal képviseletét ellátó dr. Ember Alex munkaügyi szakjogász, ügyvéd gondolatmenetét szinte teljes egészében átvéve a döntéshozatalban nem a jegyző szakmai tevékenységét vizsgálta, hanem azt, hogy a közte és a polgármester között kialakult viszony alkalmas volt-e arra, hogy a polgármester a jegyzőbe vetett bizalmát elveszítse.
Az ítélet lényege, hogy a felek közötti viszonyból, illetve a jegyző tevékenységéből kifolyólag a polgármester nem tudta maradéktalanul gyakorolni a hivatal irányításában az őt – a mindenkor hatályos önkormányzati törvény alapján – megillető jogköreit. A felperes 15 napon belül fellebbezhet az ítélet ellen – mondta el dr. Endre Szabolcs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül