Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2021. Május 10. 17:49, hétfő | Helyi
Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Zöldjárat naptár és a 2021. évi hulladékgyűjtés rendje Kiskunfélegyházán

Zöldjárat naptár és a 2021. évi hulladékgyűjtés rendje Kiskunfélegyházán

Az FBH-NP Nonprofit KFT tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot a 2021. évi (2021. májustól 2022. áprilisig) a biológiailag lebomló hulladék, elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék gyűjtési rendjéről valamint lom hulladék elszállításának módjáról és a kommunális hulladék elszállításáról.

Biológiailag lebomló hulladék Hasznosítása

A háztartásokban keletkező zöldhulladék hasznosítására megfelelő megoldást nyújt a házi komposztálás.
Miért szállítjuk el a kert számára fontos és hasznos szerves hulladékokat? A komposztálás lehetőséget ad arra, hogy a háztartásban és a kerti munkák során keletkező szerves hulladékokban lévő tápanyagokat visszajuttassuk a talajba!

A házi komposztálás előnyei:

  • sok kerti és konyhai hulladékból környezetbarát módon, komolyabb műszaki és anyagi ráfordítás nélkül komposzt állítható elő.
  • kevesebbet kell költeni talajjavító anyagra, trágyára, a konyhakert vagy gyep számára.

*2022. januárjában két alkalmas fenyőfagyűjtést szervezünk, amelyről külön értesítjük Önöket.

A biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik az FBH-NP Nonprofit Kft. által díjmentesen biztosított biológiailag lebomló zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve a zsák mellé helyezze ki oly módon, hogy a közterületen a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha a kommunális hulladékkal keveredik, akkor a gyűjtőjárattal nem áll módunkban elszállítani.
2021. 06.30-ig a zöldhulladék gyűjtési gyakorlat a korábban megszokottak szerint történik.

2021. 07. 01. napjától a begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink maximum 2 db (átlátszó, zöld színű emblémás) cserezsákot biztosítanak.

Szükség esetén további zsákokat az alábbi értékesítési helyeken lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértéke (kommunális többlethulladékos zsák árával megegyező: 289 Ft +ÁFA/db), utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra.

Szállítási alkalmanként, ingatlanonként kizárólag 2 db ingyenes zsák, valamint további „korlátlan” mennyiségű kék színű megvásárolt FBH-NP Nonprofit Kft. felirattal ellátott lebomló zsák helyezhető ki.

  • Továbbá a lakosság részére ingatlanonként 1 m3/év zöldhulladék mennyiség díjmentesen leadható a 6100 Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 2173/12 hrsz.. alatti hulladékudvarban.
  • Amennyiben az ingatlanon nagyobb mennyiségű zöldhulladék keletkezik, annak elszállítására is biztosítunk lehetőséget. Igény szerinti méretben, díj ellenében konténer rendelhető Társaságunktól. Konténerrendelési igényét a kontenermegrendeles@fbhnpkft.hu címen adhatja le.

A biológiailag lebomló hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.

További információ: Kkfháza-házi komposztálás tájékoztató

Elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék szállítása (sárga fedeles edény)

Az elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék (sárga fedeles edényből) elszállítása páros heteken a kommunális hulladék ürítése napján történik.

A csomagolási hulladék gyűjtésére alkalmas edényzetben elhelyezhető hulladékok:

Papírhulladék, italos karton (újság, folyóirat, füzet, könyv, hullámpapír, csomagolópapír, kartondoboz lapítva, kiöblített italos kartondobozok kupak nélkül.
Műanyag- és fémhulladékok (kiöblítve, kupak nélküli PET palack, PP, HDPE jelzésű flakonok, pl: tejfölös, samponos, ásványvizes, üdítős flakonok; műanyag zacskó vagy szatyor, háztartási fém, italos és konzervdoboz kiöblítve, apróbb fémtárgyak)

További információ: Kkfháza-csomagolási hulladék gyűjtés tájékoztató

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

A lomtalanítást évente 2 alkalommal / ingatlan díjmentesen tudja igénybe venni az az ingatlantulajdonos, aki minden negyedévben megkapja hulladékszállításra vonatkozó számláját, valamint hátralékkal nem rendelkezik. Lomtalanítás keretében a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok, egyéb kisebb méretű tárgyak, anyagok zsákolva vagy kötegelve) kerül elszállításra.

Lomtalanítási igényét a +36-79/524-821 telefonszámon tudja jelezni.
Kommunális hulladék gyűjtés

A kommunális hulladék begyűjtésének napjai: hétfő, kedd, szerda, csütörtök és péntek.

Amennyiben háztartásában nagy mennyiségben keletkezett kommunális hulladék, úgy többlethulladék elszállítására alkalmas zsákot biztosítunk díj ellenében ügyfélszolgálatunkon vagy ügyfélkapcsolati pontjaink egyikén.
Ügyfélszolgálati helyek, ügyfélkapcsolati pontok, Zsák értékesítési helyek, hulladékudvar nyitva tartása, elérhetőségek:

Cím: 6521 Vaskút, 0551/2. hrsz.
Telefonszám: 06-79/524-821
E-mail cím: fbhnpkft@fbhnpkft.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 19. 11:23, szombat | Helyi

Szúnyoggyérítés várható Kiskunfélegyházán

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza területén szúnyoggyérítést fognak végezni.

2021. Június 18. 16:49, péntek | Helyi

Gépszörnyet tereltek az M5-ös lajosmizsei pihenőhelyére

A közúti ellenőrök az M0-s autópályán figyeltek fel a túlméretes szállítmányra, amit azonban csak az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyén tudtak megfogni.

2021. Június 18. 14:48, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Június 17. 17:21, csütörtök | Helyi

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától