Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2020. Július 22. 14:07, szerda | Helyi
Forrás: RTL Hiradó

Van esély az 500 főnél nagyobb zenei fesztiválokra?

Van esély az 500 főnél nagyobb zenei fesztiválokra?

Ha sikerül fenntartani a jó járványügyi helyzetet, akkor lehetséges, hogy augusztus második felétől engedélyezik az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, például a zenei fesztiválokat.

Erről beszélt a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője Galgóczi Ágnes az RTL Reggeli című műsorában.

Galgóczi Ágnes kihangsúlyozta, hogy ha valaki külföldre utazik, előtte tájékozódjon, hogy mi a helyzet az adott országban.

- Szerintem mostanában a nyaralóhelyeken kevesebb a tömeg, így jobban meg lehet valósítani a szociális távolságtartást. Használjuk a szájmaszkot, a kézfertőtlenítőt attól függetlenül, hogy ott helyileg kötelező-e vagy csak ajánlott – javasolta a szakértő.

Galgóczi Ágnes szerint az, hogy Ázsia és Afrika nagy része vörös besorolást kapott a tiszti főorvostól – vagyis az innen hazaérkezőknek kötelező két hetes karanténba vonulniuk, amit csak két negatív teszteredményt követően hagyhatnak el – logikus döntés volt.

- Nehezebb az adatokat értékelni, illetve az adatok valódiságát ellenőrizni, valamint több információt szerezni ezekből az országokból, hogy miként megy az adatszolgáltatás, a kontaktkutatás, milyen módon keresik a fertőzéseket – magyarázta a szakértő.

Itthon mára nyolccal emelkedett az azonosított fertőzöttek száma és nincs újabb halálos áldozat. Az elmúlt napokban azonban volt, amikor huszonkettővel emelkedett az esetszám. A járványügyi szakértő szerint még sincs ok az aggodalomra, hiszen lokális góchoz köthető esetszám volt a mezőkövesdi tanári közösségben előfordult fertőzések száma.

A szakértő szerint a folyamatokat kell nézni és egy rosszabb nap még nem jelenti azt, hogy romlik a járványügyi helyzet.

(Címlapfotó: Flyers Magazin)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 30. 11:41, péntek | Helyi

Három hete eltűnt egy tömörkényi lány

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 17 éves tömörkényi lány megtalálásában.

2020. Október 30. 11:35, péntek | Helyi

November 2-től szigorúbb maszkviselési szabályok lesznek

A döntést az operatív törzs sajtótájékoztatóján jelentették be tegnap és a kormány hivatalos Facebook-oldalán is közzé tették.

2020. Október 30. 08:35, péntek | Helyi

Érdemes jó előre megtervezni a hétvégi temetőlátogatásokat

Azt kérik, hogy aki beteg, az otthon, gyertyagyújtással emlékezzen elhunyt szeretteire.

2020. Október 30. 08:05, péntek | Helyi

Áprilisban inthetünk búcsút a járványnak a mostani állás szerint

A miniszterelnök szerint nem a szabályok számának a szaporítása, hanem a meghozott szabályok betartása a legfontosabb.