Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2020. December 01. 12:15, kedd | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Ünnepélyesen átadták a felújított orvosi rendelőt Petőfiszálláson

Ünnepélyesen átadták a felújított orvosi rendelőt Petőfiszálláson

Ma (december 1-jén) került átadásra Petőfiszálláson a Falu Program keretein belül megújult orvosi rendelőintézet és a védőnői szolgálat.

Petőfiszálláson a komplett egészségház felújítására került sor.

Támogatásként 9 millió 600.000 forintot nyert a település, a bekerülési költség közel 13 millió forintban realizálódott. A különbözetet közel 3,5 millió forintot az Önkormányzat saját költségvetési terhéből biztosította.

A felújítás folyamán sor került az épület villany, fűtés, vizesblokkok, nyílászárók cseréjére, személyzeti beteg és mozgáskorlátozott blokkok kialakítására és annak teljes felújítására. Elkészült a vérvételi szoba is.

A szalagot címzetes dr. Tóth Zsolt főorvos vágta át Szász János polgármesterrel, Mikuláss Endréné védőnő, Iványi Anikó asszisztens és a település megjelent képviselői jelenlétében.

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a mai elvárásnak megfelelő színvonalú egészségügyi intézmény átadása Petőfiszálláson a színvonalas egészségügyi ellátásához nélkülözhetetlen.

- Közös érdekünk egészségünk megőrzése! Kiemelten szeretnénk köszönetet mondani a doktor úrnak, az asszisztensnőnek, a védőnőnek kiemelkedő, páratlan szakmai munkájukért - mondta beszédében Szász János polgármester.

(Képek és hír forrása: petőfiszallas.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 17. 08:37, vasárnap | Helyi

5 konyhai trükk, amit jó ellesni az olaszoktól

Az olasz konyha híres fogásai világszerte óriási népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül. Az ízek és receptötletek mellett az alábbi konyhai trükköket is érdemes ellesni a déli háziasszonyoktól!

2021. Január 17. 08:20, vasárnap | Helyi

Rakonczay Gábor feladta az óceánátkelési kísérletét

Rakonczay Gábor feladta próbálkozását, hogy SUP-pal átevezze az Atlanti-óceánt és mentőhelikopter segítségével visszatért a szárazföldre.

2021. Január 16. 16:00, szombat | Helyi

A macskák ezért nem érzik az édeset

Ha nem figyelünk oda, cicánk könnyen ellophatja a reggeli szendvicsre feltett felvágottat, a desszertet azonban már kevésbé kell féltenünk tőle.

2021. Január 16. 14:42, szombat | Helyi

Rengeteg szakdolgozó otthagyná a fekvőbeteg-ellátást

A fekvőbeteg-ellátásban dolgozók csaknem fele elhagyná az állami egészségügyet - derült ki egy friss felmérésből. Tízből kilenc egészségügyi szakdolgozó a fizetésével is elégedetlen.