Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2020. December 01. 12:15, kedd | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Ünnepélyesen átadták a felújított orvosi rendelőt Petőfiszálláson

Ünnepélyesen átadták a felújított orvosi rendelőt Petőfiszálláson

Ma (december 1-jén) került átadásra Petőfiszálláson a Falu Program keretein belül megújult orvosi rendelőintézet és a védőnői szolgálat.

Petőfiszálláson a komplett egészségház felújítására került sor.

Támogatásként 9 millió 600.000 forintot nyert a település, a bekerülési költség közel 13 millió forintban realizálódott. A különbözetet közel 3,5 millió forintot az Önkormányzat saját költségvetési terhéből biztosította.

A felújítás folyamán sor került az épület villany, fűtés, vizesblokkok, nyílászárók cseréjére, személyzeti beteg és mozgáskorlátozott blokkok kialakítására és annak teljes felújítására. Elkészült a vérvételi szoba is.

A szalagot címzetes dr. Tóth Zsolt főorvos vágta át Szász János polgármesterrel, Mikuláss Endréné védőnő, Iványi Anikó asszisztens és a település megjelent képviselői jelenlétében.

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a mai elvárásnak megfelelő színvonalú egészségügyi intézmény átadása Petőfiszálláson a színvonalas egészségügyi ellátásához nélkülözhetetlen.

- Közös érdekünk egészségünk megőrzése! Kiemelten szeretnénk köszönetet mondani a doktor úrnak, az asszisztensnőnek, a védőnőnek kiemelkedő, páratlan szakmai munkájukért - mondta beszédében Szász János polgármester.

(Képek és hír forrása: petőfiszallas.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 18:03, szombat | Helyi

Filléres trükk: házi növekedésserkentő a növényeknek

Gyökereztető hormonokat a legtöbben azért használnak, mert segítik a gyökérképződést, valamint a növények növekedését, emellett megvédik őket számtalan gombás és baktériumos megbetegedéstől.

2021. Február 27. 17:44, szombat | Helyi

Rendkívüli támogatást kaphatnak a magánalapítású állatkertek

A koronavírus pandémia második hulláma miatt a hazai állatkertek 2020. november 11. óta ismét zárva vannak.

2021. Február 27. 17:00, szombat | Helyi

A hallásromlás kevésbé ismert oka

Hallásromlást, továbbá súlyosabb esetben szédülést és fülzúgást is okozhat a belső fül csontos tokjának csontosodási zavara.

2021. Február 27. 10:00, szombat | Helyi

Oltási igazolással szabadabban utazhatunk nyáron

Még a nyár előtt bevezethetik az Európai Unióban (EU) az új típusú koronavírus elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt.