Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2019. Május 23. 08:33, csütörtök | Helyi

Újabb érem csillog KÖZGÉ-s diák nyakában

Újabb érem csillog KÖZGÉ-s diák nyakában

2019. május 18-án rendezte meg Budapesten a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége az ügyviteli tantárgyak országos tanulói versenyének eredményhirdetését.

Kovács Lilla, a KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának 10. osztályos diákja ebben a tanévben már másodszor állhatott országos verseny dobogóján szövegszerkesztésből. Versenydolgozatával az előkelő II. helyet szerezte meg a 10. osztályosok népes mezőnyében. (A feladat egy előre betöltött szövegen 10 perc alatt minél több korrektúrát, formázást végrehajtani.) Lilla gyors és pontos munkájának köszönhetően az őszi országos bajnokság után, ahol III. helyezett lett, most a Teöreök Aladár Országos Tanulói Versenyen eggyel feljebb léphetett a dobogón. Felkészítő tanárával, Hartyániné Barta Judittal tovább folytatják a szorgalmas felkészülést, mert a nyáron, Olaszországban megrendezendő világbajnokságon már nem lesz ilyen „könnyű” dolga Lillának.
Ezúton is szeretnék megköszönni minden nagylelkű támogatójuknak, akik eddig hozzájárultak az 52. Intersteno nemzetközi kongresszuson és világbajnokságon való részvételükhöz. További szíves támogatásukat örömmel fogadják az iskola alapítványának számlájára: Elismerés Alapítvány, 10200074-25510537-00000000.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 17:17, szerda | Helyi

Orbán: 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok

Az újraindítás következő lépcsőfokaként ha a beoltottak száma eléri 3,5 milliót, kinyithatnak a teraszok - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

2021. Április 14. 16:18, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Marad a digitális oktatás a felső tagozatosoknak

Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülés után a Facebook-csatornáján ismertette a kormány legfrissebb határozatait.

2021. Április 14. 09:36, szerda | Helyi

Mi a teendőnk, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványunk?

Az, hogy az igazolvány milyen előnyökkel fog járni, csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok.

2021. Április 14. 09:18, szerda | Helyi

Annyi szemetet dobnak el az autósok, amennyi egy kisebb megyeszékhely éves hulladéktermelése

Próbálja eltüntetni az út menti illegálisan lerakott szeméthegyeket a következő két hétben a Magyar Közút.