Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2021. Január 13. 13:03, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Újabb 12 millió forint támogatás a Bács-Kiskun megyei fiataloknak

Újabb 12 millió forint támogatás a Bács-Kiskun megyei fiataloknak

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat.

Újabb 12 millió forint támogatás várja és segíti a Bács-Kiskun megyei fiatalokat továbbtanulásukban 2021. január 15-től a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíj pályázat keretén belül a tiszakécskei konzorciumban.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek megyénkben és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak.

Igyekszünk továbbá a helyi vállalkozásoknak is jól képzett, helyi szakembereket biztosítani. Mindezek mellett fontos szempontnak tarjuk a megyei fiatalok identitástudatának erősítését, hiszen számtalan lehetőség kínálkozik számukra térségünkben.

A Tiszakécskei konzorciumban még 1 féléven át 5 településen van lehetőség a megyei ösztöndíj program támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Emellett fontos, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják a diákok, és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíj program beadási határideje: 2021. március 1.

A sikeres pályázók havonta akár 50.000 forintban is részesülhetnek. Az előző felhívások eredményeként már több, mint 44 millió forint gazdára talált a konzorcium területén.

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug.

Az új felhívás, illetve bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat oldalon található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:

Leel-Őssy Barbara (ösztöndíj referens)

  • E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
  • Telefon: 36-30-788-9004

Kévés Dóra (ösztöndíj referens)

  • E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
  • Telefon: 36-30-511-4703
Címkék: ösztöndíj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 11:58, kedd | Helyi

Az Aranyalma Népmesepont online vers- és prózamondó versenyt szervez

A Magyar Versmondók Egyesülete és a TEMI Fővárosi Művelődési Háza idén online formában hirdeti meg vers-, prózamondó versenyét és népmese-, népballada előadói találkozóját.

2021. Január 19. 11:49, kedd | Helyi

Az LMP Kis-Szeniczey Kálmánt indítja a 2022-es választáson

Kis-Szeniczey Kálmán fontos korrekt választási kampányt kíván folytatni, tartózkodva a negatív megnyilvánulásoktól.

2021. Január 19. 11:07, kedd | Helyi

Megnyílt az uszoda a félegyházi egyesületek sportolói előtt

Január 18-ától ismét használhatják a Félegyházi Termál Parkfürdő benti nagymedencéjét a félegyházi egyesületek igazolt sportolói, úszói.

2021. Január 19. 09:13, kedd | Helyi

Chiphiány miatt szerdán leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

Egyhónapos karbantartás után 2021. január 20-ától tíz napra ismét leáll a munka a kecskeméti Mercedes-gyárban, miután az üzemet is elérte az autóiparon végigsöprő alkatrészhiány.