Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 22. 15:12, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Több millió autót hív vissza a Honda és a Toyota

Több millió autót hív vissza a Honda és a Toyota

A Honda és a Toyota összesen több mint 6 millió autót hív vissza a légzsákok esetleges meghibásodása miatt.

Európa és Japán kivételével a Toyota 3,4 millió autóját rendeli vissza világszerte ellenőrzésre arra hivatkozva, hogy a légzsákok esetleg nem lépnek működésbe a szükséges pillanatban.

A gond a ZF-TRW cég által gyártott, a légpárnák működését felügyelő, de a külső elektronikus zajoktól nem kellő módon védett elektronikus egységgel lehet. Az elégtelen védelem miatt a járművek ütközésekor keletkező bizonyos elektronikus zajok megzavarhatják a berendezést és emiatt a légpárna nem lép működésbe a szükséges pillanatban.

Feltételezések szerint a hiba nyolc ember halálát okozhatta.

Eközben a Honda csaknem 2,7 millió autóját hívja vissza az Egyesült Államokban és Kandában a Takata japán cég által gyártott légzsákok esetleges problémái miatt.

A Takata által gyártott légzsákokkal előfordult már, hogy nem fújódtak fel, vagy rosszul nyíltak ki, és emiatt elszakadtak. Olyan esetekről is tudni, amikor a légzsákokat felfújó pirotechnikai eszköz robbanótöltete idővel nedvességgel szívta meg magát, ami instabillá tette a vegyületet, és az eredetileg tervezettnél nagyobb erejű, repeszképző robbanást okozott.

A címlapfotó illusztráció (forrás: origo.hu)

Címkék: honda, Toyota

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.