Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2020. November 27. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: Dr. Patocskai Máté

Tarthatatlanná vált a helyzet a lakótelepi háziorvosi rendelőben

Tarthatatlanná vált a helyzet a lakótelepi háziorvosi rendelőben

Tájékoztatom betegeimet és minden érintettet, hogy háziorvosi rendelésem haladéktalan áthelyezését kezdeményeztem a megfelelő fórumokon és állami hatóságoknál.

Ezúton tájékoztatom tisztelt betegeimet és minden érintettet, hogy háziorvosi rendelésem haladéktalan áthelyezését kezdeményeztem a megfelelő fórumokon és állami hatóságoknál a Darvas tér 1. szám alatti rendelőből a Korond utca 5. szám alatti Egészségközpontba. Döntésem oka, hogy a Darvas téri orvosi rendelőben az adott körülmények között nem lehet teljesíteni a járványhelyzet kívánta biztonsági feltételeket, ebből adódóan a betegek, kollégáim, és sajátmagam egészségének megőrzését. A helyzet súlyossága miatt ígéretet kaptam az ÁNTSZ-től, hogy a szükséges határozatot soron kívül ki fogják adni. Egyben jeleztem az önkormányzatnak, hogy amennyiben nem teljesülnek maradéktalanul a körzet betegeinek biztonságos ellátásához szükséges feltételek, elgondolkodom a szerződésem meghosszabbításán.

Hónapokkal ezelőtt már felhívtam a figyelmet arra, hogy a lakótelep egyik tízemeletes házának földszintjén működő háziorvosi rendelő sem a járványügyi előírásoknak, sem pedig a legalapvetőbb szakmai elvárásoknak nem felel meg. Orvosszakmai szempontból az lett volna a helyes, ha abban a percben beköltözik a rendelés az Egészségközpontba, ami jelenleg az egyik legbiztonságosabb létesítmény a városban, de ez nem történt meg. Néhány héttel ezután – ahogy az várható volt – meg is betegedtem: COVID-19-fertőzött lettem. Nem vagyok ezzel egyedül: a város minden olyan háziorvosi rendelőjében, ahol nem megoldottak a szakszerű beléptetés feltételei, már vagy orvos, vagy az asszisztens megfertőződött. És most Gulyás doktor úr is hetekre kiesett a munkából, akivel egy rendelőben váltjuk egymást. Erre az időre én látom el az ő körzetét is, így összesen 4100 fő biztonságáról van szó. A 4100 emberből 1503 él a lakótelepen, a többiek a város más részein.

Senkinek nem kívánom, hogy átessen ezen a betegségen és én sem szeretnék még egyszer megbetegedni. Mindenkit arra kérek, hogy vegye nagyon komolyan a védekezést a saját és családtagjai érdekében. Tudom, hogy vannak, akik ebből politikai kérdést csinálnak. Én nem politizálok, tisztán szakmai és emberi érvek mentén hoztam ezt a döntést. Fiatal háziorvos vagyok, köt az esküm, legfőbb feladatom a betegeim egészségének és életének védelme és megőrzése. Szeretem a hivatásomat és megszerettem ezeket az embereket. Többek között ezért gondolom úgy, hogy megérdemlik a maximális biztonságot és a magas színvonalú orvosi ellátást. Tudom, hogy lesznek majd, akik nem értenek egyet a költözéssel. Azt azonban nekik is tudomásul kell venni, hogy most nem lehet mérvadó a kényelmi szempont. Emberéletekről van szó.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy a lehető legrövidebb időn belül áthelyezzük a rendelést az Egészségközpontba. Ezt a kezdeményezést orvosszakmai és járványügyi szempontokat szem előtt tartva a helyi Operatív Törzs és az összes szakmai szerv is sürgeti és támogatja. Előreláthatóan december első napjaiban már az új helyen, megfelelő körülmények között és biztonságban fogadhatjuk a betegeket, és reményeim szerint innen már az Önkormányzat által megígért új lakótelepi rendelőbe költözhetünk vissza. A pontos részletekről minden elérhető fórumon tájékoztatni fogom a lakosságot.

dr. Patocskai Máté háziorvos

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 18:03, szombat | Helyi

Filléres trükk: házi növekedésserkentő a növényeknek

Gyökereztető hormonokat a legtöbben azért használnak, mert segítik a gyökérképződést, valamint a növények növekedését, emellett megvédik őket számtalan gombás és baktériumos megbetegedéstől.

2021. Február 27. 17:44, szombat | Helyi

Rendkívüli támogatást kaphatnak a magánalapítású állatkertek

A koronavírus pandémia második hulláma miatt a hazai állatkertek 2020. november 11. óta ismét zárva vannak.

2021. Február 27. 17:00, szombat | Helyi

A hallásromlás kevésbé ismert oka

Hallásromlást, továbbá súlyosabb esetben szédülést és fülzúgást is okozhat a belső fül csontos tokjának csontosodási zavara.

2021. Február 27. 10:00, szombat | Helyi

Oltási igazolással szabadabban utazhatunk nyáron

Még a nyár előtt bevezethetik az Európai Unióban (EU) az új típusú koronavírus elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt.