Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2020. November 27. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: Dr. Patocskai Máté

Tarthatatlanná vált a helyzet a lakótelepi háziorvosi rendelőben

Tarthatatlanná vált a helyzet a lakótelepi háziorvosi rendelőben

Tájékoztatom betegeimet és minden érintettet, hogy háziorvosi rendelésem haladéktalan áthelyezését kezdeményeztem a megfelelő fórumokon és állami hatóságoknál.

Ezúton tájékoztatom tisztelt betegeimet és minden érintettet, hogy háziorvosi rendelésem haladéktalan áthelyezését kezdeményeztem a megfelelő fórumokon és állami hatóságoknál a Darvas tér 1. szám alatti rendelőből a Korond utca 5. szám alatti Egészségközpontba. Döntésem oka, hogy a Darvas téri orvosi rendelőben az adott körülmények között nem lehet teljesíteni a járványhelyzet kívánta biztonsági feltételeket, ebből adódóan a betegek, kollégáim, és sajátmagam egészségének megőrzését. A helyzet súlyossága miatt ígéretet kaptam az ÁNTSZ-től, hogy a szükséges határozatot soron kívül ki fogják adni. Egyben jeleztem az önkormányzatnak, hogy amennyiben nem teljesülnek maradéktalanul a körzet betegeinek biztonságos ellátásához szükséges feltételek, elgondolkodom a szerződésem meghosszabbításán.

Hónapokkal ezelőtt már felhívtam a figyelmet arra, hogy a lakótelep egyik tízemeletes házának földszintjén működő háziorvosi rendelő sem a járványügyi előírásoknak, sem pedig a legalapvetőbb szakmai elvárásoknak nem felel meg. Orvosszakmai szempontból az lett volna a helyes, ha abban a percben beköltözik a rendelés az Egészségközpontba, ami jelenleg az egyik legbiztonságosabb létesítmény a városban, de ez nem történt meg. Néhány héttel ezután – ahogy az várható volt – meg is betegedtem: COVID-19-fertőzött lettem. Nem vagyok ezzel egyedül: a város minden olyan háziorvosi rendelőjében, ahol nem megoldottak a szakszerű beléptetés feltételei, már vagy orvos, vagy az asszisztens megfertőződött. És most Gulyás doktor úr is hetekre kiesett a munkából, akivel egy rendelőben váltjuk egymást. Erre az időre én látom el az ő körzetét is, így összesen 4100 fő biztonságáról van szó. A 4100 emberből 1503 él a lakótelepen, a többiek a város más részein.

Senkinek nem kívánom, hogy átessen ezen a betegségen és én sem szeretnék még egyszer megbetegedni. Mindenkit arra kérek, hogy vegye nagyon komolyan a védekezést a saját és családtagjai érdekében. Tudom, hogy vannak, akik ebből politikai kérdést csinálnak. Én nem politizálok, tisztán szakmai és emberi érvek mentén hoztam ezt a döntést. Fiatal háziorvos vagyok, köt az esküm, legfőbb feladatom a betegeim egészségének és életének védelme és megőrzése. Szeretem a hivatásomat és megszerettem ezeket az embereket. Többek között ezért gondolom úgy, hogy megérdemlik a maximális biztonságot és a magas színvonalú orvosi ellátást. Tudom, hogy lesznek majd, akik nem értenek egyet a költözéssel. Azt azonban nekik is tudomásul kell venni, hogy most nem lehet mérvadó a kényelmi szempont. Emberéletekről van szó.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy a lehető legrövidebb időn belül áthelyezzük a rendelést az Egészségközpontba. Ezt a kezdeményezést orvosszakmai és járványügyi szempontokat szem előtt tartva a helyi Operatív Törzs és az összes szakmai szerv is sürgeti és támogatja. Előreláthatóan december első napjaiban már az új helyen, megfelelő körülmények között és biztonságban fogadhatjuk a betegeket, és reményeim szerint innen már az Önkormányzat által megígért új lakótelepi rendelőbe költözhetünk vissza. A pontos részletekről minden elérhető fórumon tájékoztatni fogom a lakosságot.

dr. Patocskai Máté háziorvos

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 17. 08:37, vasárnap | Helyi

5 konyhai trükk, amit jó ellesni az olaszoktól

Az olasz konyha híres fogásai világszerte óriási népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül. Az ízek és receptötletek mellett az alábbi konyhai trükköket is érdemes ellesni a déli háziasszonyoktól!

2021. Január 17. 08:20, vasárnap | Helyi

Rakonczay Gábor feladta az óceánátkelési kísérletét

Rakonczay Gábor feladta próbálkozását, hogy SUP-pal átevezze az Atlanti-óceánt és mentőhelikopter segítségével visszatért a szárazföldre.

2021. Január 16. 16:00, szombat | Helyi

A macskák ezért nem érzik az édeset

Ha nem figyelünk oda, cicánk könnyen ellophatja a reggeli szendvicsre feltett felvágottat, a desszertet azonban már kevésbé kell féltenünk tőle.

2021. Január 16. 14:42, szombat | Helyi

Rengeteg szakdolgozó otthagyná a fekvőbeteg-ellátást

A fekvőbeteg-ellátásban dolgozók csaknem fele elhagyná az állami egészségügyet - derült ki egy friss felmérésből. Tízből kilenc egészségügyi szakdolgozó a fizetésével is elégedetlen.